Sūrūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai: paprastas, bet ypatingai skanus turkiškų pyragaičių receptas

Turkijos virtuvė garsėja turtinga skonių palete, o sūrūs sluoksniuotos tešlos pyragai - ne išimtis. Šį patiekalą galima lengvai paruošti namuose be didelių pastangų.

Paprastas receptas, pateiktas puslapyje, bus tikras atradimas tiems, kurie mėgsta kvapnius pyragaičius. Be to, tešlą galima paruošti nenaudojant kočėlo.

Ingredientai:

  • 2 puodeliai vandens
  • Druska 1 šaukštelis
  • Miltai 4,5-5 puodeliai
  • Tešlai sutepti:
  • Sviestas 50 g
  • Aliejus

Įdarui:

  • Sviestas: 250 g maltos mėsos
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Druska
  • Juodųjų pipirų
  • Raudonųjų pipirų
  • Čederio sūris

Paruošimas:

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite vandenį, druską ir miltus. Užminkykite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
  2. Jei norite, galite įmaišyti mielių, kad tešla būtų elastinga. Uždenkite tešlą rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 10 minučių pailsėti.
  3. Tada padalykite tešlą į 12 dalių ir suformuokite rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite iki desertinės lėkštės dydžio.
  4. Kiekvieną rutuliuką patepkite sviesto ir aliejaus mišiniu. Sudėkite juos vieną ant kito ant kepimo skardos. Uždenkite maistine plėvele ir palikite bent valandai pailsėti.
  5. Keptuvėje kepkite maltą mėsą, kol ji pakeis spalvą. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, prieskonius (druską, juoduosius pipirus, raudonuosius pipirus) ir troškinkite dar kelias minutes. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
  6. Tada ištempkite tešlą rankomis arba ją iškočiokite. Į kiekvieno sluoksnio vidurį dėkite įdarą, o kad būtų sultingas, užberkite šiek tiek tarkuoto čederio sūrio.
  7. Formuokite pyragėlius, kaip norite: trikampius, stačiakampius arba ritinėlius.
  8. Pyragėlius dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje, kol taps auksinės spalvos. Stebėkite procesą, kad pyragėliai neperkeptų.

Patarimai:

Jei naudojate mieles, leiskite tešlai pakilti šiek tiek ilgiau.

Jei norite papildomo skonio, į įdarą įberkite smulkiai supjaustytų žolelių.

Kad pyragaičiai būtų traškesni, prieš kepdami patepkite jų paviršių kiaušiniu.

Sūdytus sluoksniuotos tešlos pyragėlius patiekite karštus arba šiltus. Jie puikiai tinka ir prie arbatos puodelio, ir kaip užkandis prie pagrindinių patiekalų.

Mėgaukitės! 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder