Sveikesnė "Tinginio" versija: Itališkas Alessandro Vitale receptas - sveikesnis ir ne mažiau gardus!
Tinklaraštininkas Alessandro Vitale pasidalijo šio nuostabaus deserto gaminimo paslaptimis.
Sudedamosios dalys:
- Juodasis šokoladas 250 g
- Sausainiai 150 g
- Sviestas 60 g
- Riešutai arba džiovinti vaisiai 100 g
Paruošimas:
- Ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Sviestą ir juodąjį šokoladą geriausia švelniai ištirpinti garintuve. Šis būdas neleidžia šokoladui perkaisti ir išsaugo jo švelnią tekstūrą.
- Susmulkinkite sausainius iki mažų gabalėlių, bet ne iki trupinių - gabalėlių tekstūra yra svarbi saliamio efektui. Riešutus taip pat galima susmulkinti arba palikti dideliais gabalais, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.
- Dideliame dubenyje sumaišykite susmulkintus sausainius, riešutus arba džiovintus vaisius ir ištirpintą šokoladą bei sviestą. Gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų šokolado mišiniu.
- Masę paskleiskite ant kepimo popieriaus arba maistinės plėvelės. Švelniai suformuokite ilgą rąstą, primenantį tikro saliamio formą. Popierių arba maistinę plėvelę tvirtai susukite, kad mišinys įgautų taisyklingą formą.
- Apvyniokite galus, kad forma būtų vientisa, ir kelioms valandoms įdėkite į šaldiklį. Taip desertas sukietės ir jį bus lengva pjaustyti.
- Kai desertas sukietės, išimkite jį iš šaldiklio. Šokoladinį desertą pabarstykite cukraus pudra, kad jis atrodytų autentiškai.
Patarimai:
- Šokoladinį desertą laikykite šaldytuve. Jis išliks šviežias ir skanus iki 7-10 dienų.
- Dėl savo tekstūros ir skonio šis desertas puikiai tinka arbatos vakarėliui ar svečiams vaišinti.
- „Salame al cioccolato“ yra ne tik gardus desertas, bet ir tikras kulinarijos menas.
- Lengvas paruošimas ir galimybė eksperimentuoti su įdarais daro šį receptą universalų.
- Pabandykite įberti žiupsnelį cinamono, kad įgautumėte naujų skonio spalvų.
Rašyti komentarą