Šventinės salotos „Gyvatė“: idealus patiekalas 2025 gyvatės metams - skonis nuostabus!

Populiarus ingredientų derinys ir miela išvaizda leis šioms salotoms padaryti sensaciją ant Naujųjų metų stalo.

Reikės:

  • Vištienos filė - 400 g
  • Vištienos kiaušiniai - 3-4 vnt.
  • Konservuoti ananasai - 300 g
  • Graikiniai riešutai - 50 g
  • Kietasis sūris - 100 g
  • Majonezas - 100 g
  • Česnakas - 2-3 skiltelės
  • Druska - pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį

Papuošimui:

  • Alyvuogės be sėklų - 100 g
  • marinuoti agurkai - 130 g
  • Putpelių kiaušiniai - 3 vnt.
  • Morkos - 100 g
  • Šviežios prieskoninės žolelės (bet kokios) - 20 g

Gaminimas:

  1. Į puodą užvirinkite vandenį ir sudėkite vištienos filė. Virkite apie 25 minutes. Atvėsinkite filė sultinyje.
  2. Kietai išvirkite kiaušinius. Kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje.
  3. Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais.
  4. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Česnakus nulupti ir pertrinti per presą.
  5. Nulupkite putpelių kiaušinius. Vištienos kiaušinius nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  6. Peiliu susmulkinkite riešutus. Į salotinę sudėkite filė, vištų kiaušinius ir ananasus.
  7. Į tą pačią vietą sudėkite sūrį, majonezą, česnaką, druską ir pipirus. Salotas išmaišykite.
  8. Didelėje apvalioje lėkštėje išdėliokite salotas, suformuodami gyvatės kūną.
  9. Į vidurį sudėkite sveikus putpelių kiaušinius, lėkštės tarpus uždenkite salotų lapais ar kitais žalumynais.
  10. Alyvuoges supjaustykite pusžiedžiais ir vieną juostelę įdėkite į liemens centrą.
  11. Agurkus supjaustykite apskritimais, papuoškite šonus ir galvą. Iš paprikų padarykite karūną ir liežuvį, o iš alyvuogių - akis.

Patiekite salotas ant stalo!

Gero apetito!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder