Reikės:
- Vištienos filė - 400 g
- Vištienos kiaušiniai - 3-4 vnt.
- Konservuoti ananasai - 300 g
- Graikiniai riešutai - 50 g
- Kietasis sūris - 100 g
- Majonezas - 100 g
- Česnakas - 2-3 skiltelės
- Druska - pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį
Papuošimui:
- Alyvuogės be sėklų - 100 g
- marinuoti agurkai - 130 g
- Putpelių kiaušiniai - 3 vnt.
- Morkos - 100 g
- Šviežios prieskoninės žolelės (bet kokios) - 20 g
Gaminimas:
- Į puodą užvirinkite vandenį ir sudėkite vištienos filė. Virkite apie 25 minutes. Atvėsinkite filė sultinyje.
- Kietai išvirkite kiaušinius. Kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje.
- Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais.
- Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Česnakus nulupti ir pertrinti per presą.
- Nulupkite putpelių kiaušinius. Vištienos kiaušinius nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
- Peiliu susmulkinkite riešutus. Į salotinę sudėkite filė, vištų kiaušinius ir ananasus.
- Į tą pačią vietą sudėkite sūrį, majonezą, česnaką, druską ir pipirus. Salotas išmaišykite.
- Didelėje apvalioje lėkštėje išdėliokite salotas, suformuodami gyvatės kūną.
- Į vidurį sudėkite sveikus putpelių kiaušinius, lėkštės tarpus uždenkite salotų lapais ar kitais žalumynais.
- Alyvuoges supjaustykite pusžiedžiais ir vieną juostelę įdėkite į liemens centrą.
- Agurkus supjaustykite apskritimais, papuoškite šonus ir galvą. Iš paprikų padarykite karūną ir liežuvį, o iš alyvuogių - akis.
Patiekite salotas ant stalo!
Gero apetito!
Rašyti komentarą