Šventinio stalo pažiba: krabų lazdelių tortas, kuris nustebins kiekvieną svečią
Jums reikės:
200 g krabų lazdelių;
1 skardinės konservuotų kukurūzų;
1 bulvės;
1 morkos;
0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
1 valgomojo šaukšto smulkintų žalumynų: petražolių, krapų bei laiškinių svogūnų;
150 ml majonezo;
100 g raudonųjų ikrų;
5 kiaušinių.
Gaminimo eiga:
Paruošimas: Kiaušinius išvirkite kietai. Morką ir bulvę išvirkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Leiskite visiems ingredientams atvėsti.
Smulkinimas: Krabų lazdeles supjaustykite plonais griežinėliais ir suberkite į dubenį kartu su konservuotais kukurūzais.
Daržovės ir kiaušiniai: Nuluptus kiaušinius bei virtas daržoves supjaustykite smulkiais kubeliais. Viską suberkite prie krabų lazdelių.
Prieskoniai: Į masę sudėkite smulkintus žalumynus (petražoles, krapus ir svogūnų laiškus).
Sluoksniavimas: Įdėkite majonezą ir viską gerai išmaišykite. Norėdami išgauti torto formą, masę dėkite į kulinarinį žiedą ir stipriai paspauskite.
Dekoravimas: Viršų gausiai ir tolygiai padenkite raudonaisiais ikrais. Atsargiai nuimkite žiedą ir patiekite.

Rašyti komentarą