Šventinis meniu: salotų „Mimoza“ receptas su slaptu ingredientu - naujųjų metų pažiba

„Mimoza“ – tai galimybė sukurti kulinarinę magiją iš pačių paprasčiausių ir nebrangių ingredientų.

Salotos „Mimoza“ – tai populiarus šventinis patiekalas. Kiekviena šeimininkė turi savo receptą. Tačiau vienas paprastas ingredientas gali suteikti papildomo pikantiškumo ir skonio.

Salotos „Mimoza“ su skumbre

Ingredientai:

  • karštai rūkytos skumbrės filė – 300 g
  • virtos bulvės – 300 g
  • virtos morkos – 300 g
  • 4 kiaušiniai
  • 1 svogūnas
  • kietasis sūris – 200 g
  • majonezas, actas, druska

Gaminimo būdas

Bulves ir morkas išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka į dvi atskiras lėkštes. Svogūną smulkiai supjaustykite, užpilkite actu, išmaišykite ir palikite 10 minučių.

Sūrį sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka. Kiaušinius išvirkite kietai, atskirkite baltymus nuo trynių ir sutarkuokite juos smulkia tarka į atskiras lėkšteles. Skumbrės filė smulkiai supjaustykite, pašalinkite kaulus, jei jų pasitaikys.

Ant lėkštės pastatykite kulinarinį žiedą. Sudėkite bulvių sluoksnį ir aptepkite majonezu. Ant viršaus paskirstykite marinuotą svogūną.

Toliau dėkite sluoksnius, kiekvieną aptepdami majonezu: skumbrę, kiaušinių baltymus, morkas ir sūrį. Viršų pabarstykite tryniais ir, jei norite, papuoškite krapais.

Padėkite salotas į šaldytuvą 2 valandoms, tada nuimkite kulinarinį žiedą ir patiekite ant stalo.

Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder