Šis užkandis puikiai tinka šventiniam stalui, nes yra skanus ir jį paruošti užtrunka vos kelias minutes.
Ingredientai
- krabų lazdelės 200 g
- kietasis sūris 150 g
- 2-3 šaukštai majonezo
- 2 skiltelės česnako
- virti kiaušiniai 2 vnt.
- migdolų (nebūtina) 15-20 vnt.
- druskos ir pipirų pagal skonį
Kepimo procesas:
- Krabų lazdeles sutarkuokite smulkia tarka. Kad užkandis būtų estetiškas, padalykite lazdeles į dvi dalis: vieną naudokite įdarui, kitą - suvyniojimui. Taip sukursite „Raffaello“ efektą, kurio išorinis sluoksnis atrodys kaip kokoso drožlės.
- Likusį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Rinkitės neutralaus skonio, gerai tirpstančius ir malonios tekstūros sūrius. Tarkuotą sūrį sudėkite į didelį dubenį, kuriame sumaišysite visus ingredientus.
- Nulupkite česnaką, sutarkuokite jį smulkia trintuve arba perbraukite per česnakų presą. Įdėkite į varškę, kad sustiprintumėte skonį ir aromatą. Jei nemėgstate aštraus česnako skonio, sumažinkite jo kiekį arba visai jo atsisakykite.
- Kiaušinius išvirkite kietai (apie 10 min. po virimo), atvėsinkite po šaltu vandeniu, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Kiaušiniai įdarą padarys minkštesnį ir suteiks užkandžiui sodraus skonio.
- Giliame dubenyje sumaišykite sūrį, kiaušinius, česnaką ir dalį susmulkintų krabų lazdelių. Įpilkite majonezo, kol visi ingredientai gerai susimaišys ir taps vientisi. Majonezą pilkite palaipsniui, kad įdaras nebūtų per daug drėgnas ir gerai išlaikytų formą. Tada paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų.
- Kad masė neliptų prie rankų, sudrėkinkite jas vandeniu ir suformuokite nedidelius rutuliukus. Jei norite paįvairinti užkandį, į kiekvieno kamuoliuko vidurį galite įdėti migdolų, kurie suteiks traškią tekstūrą ir papildomą riešutų skonį.
- Apvoliokite rutuliukus likusiose krabų lazdelėse, kad tolygiai apskrustų iš visų pusių. Paruoštus rutuliukus sudėkite ant plokščios lėkštės, išklotos popieriumi arba servetėle.
- Kad rutuliukai būtų geriausio skonio ir konsistencijos, įdėkite juos į šaldytuvą 20-30 minučių, kad visi ingredientai geriau susijungtų ir užkandis taptų tirštesnis.
Rašyti komentarą