
Taip paruošta žuvis tampa Lietuvos restoranų hitu: laikydamiesi šių taisyklių, lengvai pakartosite tą namuose
Kad palepintų savo vis labiau išlavintą skonį turinčius lankytojus, juos paragauti dabar dažnai siūlo ir Lietuvos restoranai, rašoma pranešime spaudai.
O jei perkeltume restoraną į namus ir šiuos patiekalus pabandytume pasigaminti patys?
Taip paruošta žuvis tampa Lietuvos restoranų hitu: laikydamiesi šių taisyklių, lengvai pakartosite tą namuose
Originalus patiekalas
Sevičė – tradicinis Pietų Amerikos patiekalas, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra žuvis ar jūros gėrybės, marinuotos citrinų sultyse.
O štai karpačio – jau italų klasika! Teigiama, kad patiekalas buvo sukurtas tuomet, kai į vieną restoraną užsuko grafas.
Dėl sveikatos problemų, jis negalėjo valgyti virtos mėsos, todėl restorano šefas nusprendė jam patiekti plonai pjaustytą žalią jautieną.
O tuomet viskas jau istorija – patiekalas greitai išpopuliarėjo ir tapo žinomas visame pasaulyje. Lietuvoje – taip pat.
Šių dviejų patiekalų subtilybes atskleis du šio sekmadienio laidos svečiai.
„Stebuklinga mėta“ tinklaraštininkė Natalija gamins Meksikoje paragautą krevečių sevičę, o žurnalistas ir maisto entuziastas Tadas – karpačio.
Restoranuose šie patiekalai gali kainuoti net ir iki 20 eurų, tačiau jei klausysite laidos svečių patarimų, vieno žmogaus porcija nesieks net 10 eurų!
Neatsivalgomo Tado karpačio receptą sužinosite laidoje, o kaip paruošti sevičė, Natalija dalijasi iš anksto.
Egzotiška krevečių sevičė
Ingredientai:
- 500 g nevirtų krevečių;
- raudonojo svogūno;
- raudonos paprikos;
- ilgavaisio agurko;
- 2 vnt. laimų;
- 1 vnt. aitriojo pipiro;
- 1 vnt. citrinos;
- 1 vnt. apelsino;
- šviežių kalendrų;
- kukurūzų traškučių;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimo eiga
Susmulkiname raudonąjį svogūną ir užpilame šaltu vandeniu su druska, kad dingtų aštrumas. Susmulkiname čili pipirą, nuskutame agurkus ir išimame sėklas.
Smulkiais gabalėliais supjaustome krevetes ir dedame jas į dubenį. Išspaudžiame citrinos, laimo ir apelsino sultis.
Supjaustome agurkus, papriką ir beriame kartu su svogūnais į dubenį. Pagardiname šviežia kalendra, druska ir pipirais.
Patiekiame su kukurūzų traškučiais.
Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!
Rašyti komentarą