Taip paruošta žuvis tampa Lietuvos restoranų hitu: laikydamiesi šių taisyklių, lengvai pakartosite tą namuose

Šįkart laidoje į lygiavertę kovą stos du visame pasaulyje puikiai žinomi patiekalai: sevičė ir karpačio.

Kad palepintų savo vis labiau išlavintą skonį turinčius lankytojus, juos paragauti dabar dažnai siūlo ir Lietuvos restoranai, rašoma pranešime spaudai.

O jei perkeltume restoraną į namus ir šiuos patiekalus pabandytume pasigaminti patys?

Taip paruošta žuvis tampa Lietuvos restoranų hitu: laikydamiesi šių taisyklių, lengvai pakartosite tą namuose

Originalus patiekalas

Sevičė – tradicinis Pietų Amerikos patiekalas, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra žuvis ar jūros gėrybės, marinuotos citrinų sultyse.

O štai karpačio – jau italų klasika! Teigiama, kad patiekalas buvo sukurtas tuomet, kai į vieną restoraną užsuko grafas. 

Dėl sveikatos problemų, jis negalėjo valgyti virtos mėsos, todėl restorano šefas nusprendė jam patiekti plonai pjaustytą žalią jautieną. 

O tuomet viskas jau istorija – patiekalas greitai išpopuliarėjo ir tapo žinomas visame pasaulyje. Lietuvoje – taip pat.

Šių dviejų patiekalų subtilybes atskleis du šio sekmadienio laidos svečiai. 

„Stebuklinga mėta“ tinklaraštininkė Natalija gamins Meksikoje paragautą krevečių sevičę, o žurnalistas ir maisto entuziastas Tadas – karpačio.

Restoranuose šie patiekalai gali kainuoti net ir iki 20 eurų, tačiau jei klausysite laidos svečių patarimų, vieno žmogaus porcija nesieks net 10 eurų!

Neatsivalgomo Tado karpačio receptą sužinosite laidoje, o kaip paruošti sevičė, Natalija dalijasi iš anksto.

Egzotiška krevečių sevičė

Ingredientai:

  • 500 g nevirtų krevečių;
  • raudonojo svogūno;
  • raudonos paprikos;
  • ilgavaisio agurko;
  • 2 vnt. laimų;
  • 1 vnt. aitriojo pipiro;
  • 1 vnt. citrinos;
  • 1 vnt. apelsino;
  • šviežių kalendrų;
  • kukurūzų traškučių;
  • druskos;
  • pipirų. 

Gaminimo eiga

Susmulkiname raudonąjį svogūną ir užpilame šaltu vandeniu su druska, kad dingtų aštrumas. Susmulkiname čili pipirą, nuskutame agurkus ir išimame sėklas.

Smulkiais gabalėliais supjaustome krevetes ir dedame jas į dubenį. Išspaudžiame citrinos, laimo ir apelsino sultis.

Supjaustome agurkus, papriką ir beriame kartu su svogūnais į dubenį. Pagardiname šviežia kalendra, druska ir pipirais. 

Patiekiame su kukurūzų traškučiais. 

Skanaus!

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.