Tobulai skanios šaltienos - ypatingas receptas: taip gamindavo mūsų prosenelės

Pabandykite pasigaminti drebučių pagal šį seną receptą. Pamatysite, kad patiekalas bus švarus ir skaidrus.

Reikės:

jautiena su kaulu (blauzdos) 800 g

mėsos (jautienos) 1 kg

vištienos šlaunelės 800 g

kiaulienos nugarinė 1,5 kg

4,8 litro vandens

1 morka

1 svogūnas

lauro lapas 2 vnt.

česnako 4 skiltelės

pipirų grūdelių 1 šaukštelis

kvapiųjų pipirų 1/4 šaukštelio

gvazdikėlių 1 vnt.

druskos 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo procesas:

Mėsą kelias valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Nepamirškite kiaulienoje padaryti kelis pjūvius iki kaulo.

Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite švariu šaltu vandeniu ir virkite, kol susidarys putos. Jų turi būti daug. Mėsą sudėkite į atskirą indą ir nukoškite sultinį su putomis.

Kruopščiai išplaukite puodą nuo putų, tada tokiu pat būdu nuplaukite mėsą. Sudėkite ją atgal į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite ant didelės ugnies.

Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą druskos ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. 
Nuo sultinio paviršiaus reikia surinkti visas putas.

Kai sultinys pradės virti, sumažinkite ugnį iki mažos. Palikite mėsą virti po uždengtu dangčiu 4 valandas.

Tada į vandenį įmeskite lauro lapą, kvapiuosius pipirus, pipirų grūdelius, druską ir gvazdikėlius.

Sudėkite morkas ir svogūnus. Virkite dar 2 valandas. Nuo sultinio paviršiaus pašalinkite viršutinį riebalų sluoksnį, išimkite lauro lapą, daržoves ir pipirų žirnelius.

Mėsą sudėkite atskirai, o česnaką smulkiai supjaustykite į sultinį. Po kelių minučių nusunkite skystį per sūrmaišį ir sietelį. Mėsą padalykite į nedidelius gabalėlius. Pagal skonį įberkite druskos.

Sudėkite mėsą į formeles ir užpilkite sultiniu. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros, tada dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Mėgaukitės!

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.