Reikės:
jautiena su kaulu (blauzdos) 800 g
mėsos (jautienos) 1 kg
vištienos šlaunelės 800 g
kiaulienos nugarinė 1,5 kg
4,8 litro vandens
1 morka
1 svogūnas
lauro lapas 2 vnt.
česnako 4 skiltelės
pipirų grūdelių 1 šaukštelis
kvapiųjų pipirų 1/4 šaukštelio
gvazdikėlių 1 vnt.
druskos 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo procesas:
Mėsą kelias valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Nepamirškite kiaulienoje padaryti kelis pjūvius iki kaulo.
Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite švariu šaltu vandeniu ir virkite, kol susidarys putos. Jų turi būti daug. Mėsą sudėkite į atskirą indą ir nukoškite sultinį su putomis.
Kruopščiai išplaukite puodą nuo putų, tada tokiu pat būdu nuplaukite mėsą. Sudėkite ją atgal į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite ant didelės ugnies.
Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą druskos ir sumažinkite ugnį iki vidutinės.
Nuo sultinio paviršiaus reikia surinkti visas putas.
Kai sultinys pradės virti, sumažinkite ugnį iki mažos. Palikite mėsą virti po uždengtu dangčiu 4 valandas.
Tada į vandenį įmeskite lauro lapą, kvapiuosius pipirus, pipirų grūdelius, druską ir gvazdikėlius.
Sudėkite morkas ir svogūnus. Virkite dar 2 valandas. Nuo sultinio paviršiaus pašalinkite viršutinį riebalų sluoksnį, išimkite lauro lapą, daržoves ir pipirų žirnelius.
Mėsą sudėkite atskirai, o česnaką smulkiai supjaustykite į sultinį. Po kelių minučių nusunkite skystį per sūrmaišį ir sietelį. Mėsą padalykite į nedidelius gabalėlius. Pagal skonį įberkite druskos.
Sudėkite mėsą į formeles ir užpilkite sultiniu. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros, tada dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Rašyti komentarą