Tortas „Trys stiklinės“: sumaišau šaukštu ir iškart dedu į orkaitę: švelnus, minkštas – tiesiog tirpsta burnoje
Ingredientai tešlai:
1 kiaušinis;
1 stiklinė kefyro (250 ml);
1 stiklinė miltų (160 g);
1 stiklinė cukraus (200 g);
2 šaukštai kakavos miltelių (30 g);
1 šaukštelis sodos;
3 šaukštai augalinio aliejaus.
Kremui ir papuošimui:
500 g grietinės;
2–3 šaukštai cukraus pudros;
Graikiniai riešutai;
Kakavos milteliai papuošimui.
Biskvitų paruošimas
Gilioje dubenyje sumaišykite kefyrą su soda. Kad soda tikrai išgaruotų, galite įpilti šiek tiek citrinos sulčių – mišinys pradės putoti. Atskirame inde išplakite kiaušinį su cukrumi ir žiupsneliu druskos, tada sumaišykite su kefyro mišiniu.
Palaipsniui įmaišykite miltus ir kakavą, kruopščiai maišydami. Pabaigoje įpilkite augalinio aliejaus. Tešlos konsistencija turi būti panaši į tirštą grietinę.
Supilkite masę į aliejumi išteptą 20 cm skersmens formą. Kepkite 180 °C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių.
Torto surinkimas
Atvėsintą pyragą supjaustykite į tris dalis peiliu ir siūlu. Kremui sumaišykite grietinę su cukraus pudra, atsargiai maišydami šluotelė, kol pudra ištirps.
Aptepkite pyragus kremu, kiekvieną sluoksnį pabarstydami smulkintais skrudintais riešutais. Tortą iš šonų ir viršų padengti likusiu kremu.
Papuošimui naudokite sumaltus pyrago gabaliukus, kakavą ir riešutus. Prieš patiekiant tortą leiskite jam šiek tiek įsigerti.
Recepto ypatybės:
Tinka bet koks raugintas pieno produktas (jogurtas, raugintas pienas);
Biskvitai išeina drėgni be papildomo mirkymo;
Kremas nemaišomas maišytuvu.
Tortas pasižymi švelnia tekstūra ir subalansuotu skoniu. Ideali išeitis netikėtiems svečiams ar šeimos arbatos gėrimui.
Šaltinis: prochepetsk

Rašyti komentarą