Traškūs lavašo vamzdeliai su sūriu: paprastas ir greitas, bet labai gardus receptas!

Lavašo vamzdeliai su sūriu ir kiaušiniais - skanus patiekalas, puikiai tinkantis pusryčiams, pietums ar vakarienei.

Reikės:

  • Plonas lavašas - 230 g
  • Kiaušiniai - 3 vnt.
  • Kietasis sūris - 180 g
  • Grietinė - 150 g
  • Petražolės - 20 g
  • Augalinis aliejus - 15 ml
  • Sviestas - 15 g
  • Druska - pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį

Gaminimas:

  1. Kietai virtus kiaušinius virkite 8 minutes, po to atvėsinkite šaltame vandenyje.
  2. Po to kiaušinius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  3. Sutarkuokite kietąjį sūrį ir sudėkite jį į kiaušinius.
  4. Susmulkinkite petražoles ir sudėkite jas į kiaušinius bei sūrį. Šiek tiek petražolių palikite pabarstyti ant paruošto patiekalo.
  5. Įdėkite grietinės, druskos ir pipirų.
  6. Viską išmaišykite iki vientisos masės - įdaras paruoštas.
  7. Supjaustykite lavašą stačiakampiais gabalėliais, man gavosi stačiakampiai - 13x17 cm. Iš viso 8 gabaliukai.
  8. Ant vienos pitos stačiakampio pusės uždėkite kiaušinių ir sūrio mišinio,
  9. tolygiai paskirstykite įdarą ant 2/3 pitos stačiakampio.
  10. Suvyniokite įdarytą pitą į glaudų ritinėlį. Pitos kraštą galima patepti vandeniu, kad vamzdeliai nesuliptų.
  11. Taip suformuokite visus pitos vamzdelius.
  12. Įkaitinkite grilio keptuvę (arba įprastą keptuvę), patepkite paviršių aliejumi (sviestas + augalinis aliejus), tada išdėliokite ruošinius.
  13. Kepkite vamzdelius ant vidutinės ugnies maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Vamzdelių paviršius turi būti parudavęs, o viduje esantis sūris visiškai išsilydęs.
  14. Pitos vamzdeliai su sūriu ir kiaušiniais paruošti. Pabarstykite likusiomis petražolėmis ir patiekite karštus.

Gero apetito!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder