Reikės:
- Plonas lavašas - 230 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Kietasis sūris - 180 g
- Grietinė - 150 g
- Petražolės - 20 g
- Augalinis aliejus - 15 ml
- Sviestas - 15 g
- Druska - pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį
Gaminimas:
- Kietai virtus kiaušinius virkite 8 minutes, po to atvėsinkite šaltame vandenyje.
- Po to kiaušinius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Sutarkuokite kietąjį sūrį ir sudėkite jį į kiaušinius.
- Susmulkinkite petražoles ir sudėkite jas į kiaušinius bei sūrį. Šiek tiek petražolių palikite pabarstyti ant paruošto patiekalo.
- Įdėkite grietinės, druskos ir pipirų.
- Viską išmaišykite iki vientisos masės - įdaras paruoštas.
- Supjaustykite lavašą stačiakampiais gabalėliais, man gavosi stačiakampiai - 13x17 cm. Iš viso 8 gabaliukai.
- Ant vienos pitos stačiakampio pusės uždėkite kiaušinių ir sūrio mišinio,
- tolygiai paskirstykite įdarą ant 2/3 pitos stačiakampio.
- Suvyniokite įdarytą pitą į glaudų ritinėlį. Pitos kraštą galima patepti vandeniu, kad vamzdeliai nesuliptų.
- Taip suformuokite visus pitos vamzdelius.
- Įkaitinkite grilio keptuvę (arba įprastą keptuvę), patepkite paviršių aliejumi (sviestas + augalinis aliejus), tada išdėliokite ruošinius.
- Kepkite vamzdelius ant vidutinės ugnies maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Vamzdelių paviršius turi būti parudavęs, o viduje esantis sūris visiškai išsilydęs.
- Pitos vamzdeliai su sūriu ir kiaušiniais paruošti. Pabarstykite likusiomis petražolėmis ir patiekite karštus.
Gero apetito!
Rašyti komentarą