Jis tinka prie mėsos patiekalų, kebabų, salotų ir kt.
Ingredientai:
Svogūnai
2-3 svogūnų gabaliukai
Citrinos
2-4 griežinėliai
Žolelės (petražolės, krapai arba kalendros - pagal skonį)
Vanduo 500 ml
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Druskos 1/2 šaukštelio
Acto 3-4 valgomieji šaukštai
Paruošimas:
Pirmiausia kruopščiai nuvalykite svogūną ir supjaustykite jį plonais žiedais.
Paruoštus žiedus sudėkite į stiklainį, kuriame juos marinuosite.
Šiuo etapu įdėkite kelias žolelių šakeles ir citrinos griežinėlius, kad užkandžiui suteiktumėte gaivumo ir lengvą citrusinių vaisių natą.
Kad svogūnai būtų ne tokie aštrūs ir minkštesni, užpilkite juos verdančiu vandeniu.
Tam supjaustytus žiedus užpilkite karštu vandeniu ir palikite kelioms minutėms. Tada atsargiai nupilkite vandenį.
Nedideliame puode sumaišykite vandenį, cukrų ir druską, suberkite kvapiuosius prieskonius ir užvirinkite mišinį.
Daržovės ir prieskoniai, kurių galima pridėti pagal pageidavimą (lauro lapų, pipirų grūdelių, gvazdikėlių), suteiks marinuotiems svogūnams dar sodresnį ir įdomesnį skonį.
Kai marinatas bus paruoštas, atsargiai užpilkite jį ant stiklainyje esančių svogūnų.
Įpilkite acto, kuris suteiks reikiamos rūgštelės ir išlaikys svogūnus traškius.
Uždarykite stiklainį ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros, tada laikykite šaldytuve.
Marinuoti svogūnai bus paruošti per kelias valandas, tačiau, jei norite, kad jų skonis būtų intensyviausias, geriau palikti juos šaldytuve per naktį.
Šį užkandį šaldytuve galima laikyti gana ilgai - kelias savaites.
Šis paprastas, bet labai veiksmingas receptas leis jums visada turėti po ranka gardų priedą prie mėgstamų patiekalų.

Rašyti komentarą