Jei trijų šaukštų aštraus padažo jums per daug, dalį arba visą padažą pakeiskite saldžiu aitriųjų paprikų padažu.
Taip pat galite žaisti su prieskoniais:
tinka džiovintas raudonėlis, maltos garstyčių sėklos ir kalendros sėklos.
Kopūstų sparneliai išlieka traškūs neilgai, todėl geriausia šį patiekalą patiekti ir valgyti iš karto.
Ingredientai
- 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto galvutė
- miltų 1 valgomasis šaukštas.
- česnakų miltelių 1 valgomasis šaukštelis
- rūkytos paprikos 1 šaukštelis.
- kmynų 1/2 arb. š.
- aštraus padažo 3 valg. š.
- alyvuogių aliejaus 3 valg.
- druskos
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynais ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3. Dubenėlyje po 1/4 puodelio plakite miltus su 1 puodeliu vandens, kol gausite grietinėlės konsistencijos tešlą, pakankamai tirštą, kad apsemtų pirštą. Suberkite česnakų miltelius, papriką ir kmynus, pagardinkite druska ir pipirais.
4. Apvoliokite žiedynus tešloje ir sudėkite juos ant paruoštos kepimo skardos, palikdami pakankamai tarpo tarp žiedynų.
5. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, 20-25 minutes. Atsargiai išimkite kepimo skardą iš orkaitės.
6. Dideliame dubenyje sumaišykite aštrų padažą ir aliejų. Sudėkite iškeptus žiedynus ir išmaišykite, kad apskrustų.
7. Grąžinkite žiedinius kopūstus į kepimo skardą ir dėkite atgal į orkaitę, kol žiediniai kopūstai šiek tiek paruduos, 10-14 minučių.
8. Pagardinkite druska ir pipirais ir iš karto patiekite su kitais padažais.
Rašyti komentarą