Desertai be kepimo iš braškių - puikus pasirinkimas vasaros dienoms: jie paruošiami greitai, lengvai, išlaiko maksimalią šviežių uogų naudą ir aromatą bei yra neįtikėtino skonio. Siūlome tris receptus, kurie jums tikrai patiks.
1. Desertas "Braškių tyramma" stiklinėse (be kepimo)
Šis desertas yra subtili garsiosios itališkos tyramos variacija, pritaikyta greitam paruošimui ir maksimaliam braškių skoniui. Jis gaunasi itin kreminis ir sultingas.
Sudedamosios dalys:
šviežios braškės - 300 g
kiaušinis (joltas) - 1 vnt.
cukrus - 50 g (arba pagal skonį)
vanilinis cukrus (arba vanilė) - 1 šaukštelis
kukurūzų krakmolas - 1 šaukštelis
pienas - 200 ml
šalta grietinėlė (nuo 33 proc. riebumo) - 150 ml
savojos sausainiai (Maidano piršteliai) - 4-6 vnt. (priklausomai nuo porcijos dydžio)
braškių želė (pakuotė) - 1 vnt.
Paruošimas:
Sumaišykite trynį, cukrų, vanilę ir krakmolą. Gerai išmaišykite plakikliu iki vientisos masės. Palaipsniui supilkite pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų.
Mišinį pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami pakaitinkite iki sutirštėjimo. Svarbu neužvirti, kad trynys nesukristų. Nuimkite nuo ugnies ir palikite kremą visiškai atvėsti iki kambario temperatūros, retkarčiais pamaišydami, kad nesusidarytų plutelė.
Atskirai suplakite labai šaltą grietinėlę iki patvarių viršūnių. Atsargiai, dalimis, sumaišykite plaktą grietinėlę su atšaldytu kremu, maišydami mentele iš apačios į viršų, kad išliktų lengvumas.
Dalį braškių (maždaug 100-150 g) sutrinkite šakute arba sutrinkite blenderiu į tyrę. Likusias braškes supjaustykite skiltelėmis.
Savoyardi sausainius perpjaukite per pusę arba į tris dalis, priklausomai nuo jūsų kremų / stiklinių dydžio. Kiekvieną gabalėlį greitai panardinkite į braškių tyrę, bet neleiskite jai visiškai suminkštėti.
Kremo arba skaidrių stiklinių dugne išdėliokite impregnuotų sausainių sluoksnį. Ant viršaus užtepkite gausų kremo sluoksnį.
Paruoškite braškių želė pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus ir leiskite jai atvėsti iki kambario temperatūros (bet taip, kad dar nesukietėtų).
Ant grietinėlės uždėkite pjaustytų šviežių braškių. Švelniai užpilkite uogas skysta želė.
Padėkite desertą į šaldytuvą bent 2-3 valandoms, o geriau nakčiai, kad jis gerai sustingtų ir skoniai susijungtų. Prieš patiekdami galite papuošti šviežiomis braškėmis ir mėtų lapeliais.
2. Braškių degutas be kepimo ant sausainių pagrindo
Šis pyragas turi traškų pagrindą ir švelnų kreminį braškių įdarą.
Sudedamosios dalys:
šviežių braškių - 400 g (plius šiek tiek papuošimui)
sausainių (miesto, kaip „Prie kavos“) - 400 g
sviesto (82,5 % riebumo) - 170 g
grietinėlės (33 % riebumo, labai šaltos) - 250 ml
tiršto nesaldinto jogurto (graikiško arba naminio) - 150 ml
cukraus miltelių - 2 valg. š. l.
cukranendrių cukraus - 2 valg. š. (braškėms)
Paruošimas:
Sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jis taptų minkštas. Sutrinkite trintus sausainius blenderiu iki plonų trupinių. Suberkite trupinius į gilų dubenį, sudėkite minkštą sviestą ir kruopščiai išmaišykite rankomis iki vientisos masės. Ji turi būti gerai iškočiota.
Gautą masę sudėkite į išardomą kepimo indą (24-26 cm skersmens), išklotą pergamentiniu popieriumi. Gerai ją sutrinkite palei formos dugną, suformuodami vientisą sluoksnį. Patogu tai daryti stiklinės dugnu. Padėkite pagrindą į šaldytuvą 30-40 minučių, kad sustingtų.
Mikserio dubenyje arba mikseriu išplakite labai šaltą grietinėlę su milteliniu cukrumi iki patvarių viršūnių.
Atsargiai supilkite tirštą jogurtą ir vėl atsargiai išmaišykite mentele.
Braškes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Suberkite cukrų (jis suteiks įdomų karamelės skonį) ir atsargiai išmaišykite.
Išimkite formą su atšaldytu pagrindu iš šaldytuvo. Ant pagrindo sudėkite kremo masę, tolygiai paskirstykite. Ant viršaus išdėliokite supjaustytas braškes.
Padėkite tartą į šaldytuvą bent 3-4 valandoms, kad kremas gerai sustingtų. Prieš tiekdami atsargiai išimkite nuimamą formą. Galite papuošti papildomomis šviežiomis uogomis.
3. Lengvas braškių desertas su džiovintu sūriu ir želatina (Porty)
Šis desertas puikiai tinka tiems, kurie ieško ko nors lengvo, sveiko ir gaivaus. Jis pasižymi švelnia tekstūra ir ryškiu braškių skoniu.
Sudedamosios dalys:
šviežios braškės - 350-400 g (dalis tyrei, dalis pjaustymui)
fermentinis pieno sūris (5-9 proc. riebumo) - 350 g
jogurtas be priemaišų (natūralus) - 150 ml
cukraus milteliai - 100 g (arba pagal skonį)
želatina - 15 g
vanduo želatinai mirkyti - 50 ml
pagrindui (nebūtina): kavos sausainiai - 185 g, sviestas - 60 g.
Paruošimas:
Jei norite traškaus pagrindo, sausainius sumalkite į trupinius, sumaišykite su ištirpintu sviestu ir užtepkite ant porcijinių puodelių ar formelės dugno. Atvėsinkite šaldytuve.
Želė užpilkite šaltu vandeniu (50 ml) ir palikite 10-15 min. išbrinkti. Tada ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje (neužvirinkite!), kad visiškai ištirptų. Leiskite jai šiek tiek atvėsti.
Pieno pieno sūrį pertrinkite per sietelį arba suplakite blenderiu iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Sudėkite natūralų jogurtą, cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.
Maždaug 200-250 g braškių sutrinkite blenderiu į tyrę. Likusias braškes supjaustykite mažais gabalėliais papuošimui.
Sūrio masę padalykite į dvi dalis. Į vieną sudėkite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite. Į likusią sūrio masės dalį sudėkite braškių tyrę ir gerai išmaišykite.
Į paruoštas stiklines (arba ant sausainių pagrindo) dėkite baltos sūrio masės sluoksnį. Dėkite į šaldytuvą 10-15 minučių, kad sluoksnis šiek tiek suglustų.
Tada atsargiai išdėliokite braškių sūrio masės sluoksnį. Jei norite, tarp sluoksnių galite įdėti šviežių braškių gabalėlių.
Padėkite desertą į šaldytuvą bent 3-4 valandoms arba geriau nakčiai, kol visiškai sustings. Prieš patiekdami papuoškite šviežiomis braškėmis ir mėtų lapeliais.

Rašyti komentarą