Varškės apkepas: netikėtas ingredientas vietoj miltų ar manų kruopų, kuris pakeis jo skonį

(1)

Naminis varškės apkepas su neįprastu ingredientu.

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir lengvai vakarienei.

Jį galite pasiimti į darbą arba duoti vaikams į mokyklą kaip skanų ir maistingą užkandį.

Tradiciškai apkepams gaminti naudojami miltai arba manų kruopos, tačiau yra įdomių variantų su kitais ingredientais, kurie patiekalui suteikia ypatingą skonį ir tekstūrą.

Vienas iš tokių neįprastų ingredientų yra virti ryžiai. Į varškės apkepą pridėjus ryžių, patiekalui suteikiamas lengvas grūdėtumas, kuris suteikia gerą skonį.

Šis receptas bus puiki alternatyva klasikiniams variantams ir nustebins jūsų artimuosius nauju pažįstamo patiekalo skoniu.

Sudedamosios dalys:

700 g varškės

3 dideli kiaušiniai

Žiupsnelis druskos

100 g grietinės

50-100 g cukraus (priklausomai nuo jūsų pageidavimų)

20 g vanilinio cukraus

300 g virtų ryžių

Paruošimas:

Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Taip baltymus galėsite plakti atskirai, kol jie taps purūs, ir apkepas taps lengvas.

Į varškę pagal skonį įmaišykite trynius, grietinę, vanilinį cukrų ir paprastą cukrų.

Naudodami panardinamąjį maišytuvą sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės ir be gumulėlių. Šis žingsnis užtikrins vientisą tekstūrą.

Į varškės mišinį sudėkite be druskos virtus ryžius ir kruopščiai išmaišykite. Ryžiai turi būti trupiniai, kad tolygiai pasiskirstytų masėje.

Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos, kol susidarys standžios putos.

Atsargiai sudėkite plaktus baltymus į varškės masę, atsargiai maišydami iš apačios į viršų, kad išlaikytumėte oro struktūrą.

Kepimo indo dugną išklokite pergamentiniu popieriumi, šonus patepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais. Tai neleis apkepui prilipti ir palengvins jo išėmimą po kepimo.

Sudėkite varškės masę į paruoštą kepimo indą ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 40-45 min. Paruoštumą galite patikrinti mediniu pagaliuku: jei jis išlenda sausas, apkepas jau paruoštas.

Leiskite apkepui šiek tiek atvėsti, tada atsargiai išimkite jį iš skardos. Patiekite su uogiene, grietine arba grietinės ir kondensuoto pieno padažu.

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.