Ingredientai:
2 x 320 g paruoštos sviestinės sluoksniuotos tešlos
100g cukraus pudros
750 g maskarponės
600 ml plakamos grietinėlės
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
200 g aviečių, kelių perpjautų
200 g gervuogių, kelių perpjautų
1 didelis mangas, nuluptas ir supjaustytas plonais griežinėliais
6 nektarinai arba persikai, arba jų mišinys, supjaustytų
4 pasifloros vaisiai (ieškokite su raukšlėta odele, vadinasi, jie prinokę), perpjautų per pusę, išskobtomis sėklomis ir minkštimu
sauja mažų mėtų lapelių
Metodas
1 ŽINGSNIS
Įkaitinkite orkaitę iki 180C temperatūros. Išvyniokite 1 tešlos lakštą, bet palikite ant kepimo popieriaus. Padėkite jį ant kepimo skardos, pabarstykite 2 šaukštais cukraus pudros, tada uždenkite kitu lakštu ir kita kepimo skarda. Kepkite 30 minučių, tada patikrinkite, ar tešla yra auksinė. Jei ne, grįžkite dar maždaug 5 minutėms. Pakartokite su kitu tešlos lakštu (arba kepkite abu kartu, jei turite pakankamai padėklų). Ištraukę iš orkaitės, dideliu aštriu peiliu apipjaustykite kraštus. Palikite atvėsti.
2 ŽINGSNIS
Švelniai išplakite maskarponę, grietinėlę, vanilę ir likusią cukraus pudrą, pusę kiekio perkelkite į vienkartinį maišelį su 1,5 cm apvaliu antgaliu (arba tiesiog nupjaukite kampą). Ant vieno tešlos gabalėlio paviršiaus iki kraštų užtepkite maskarponės kremo. Ant viršaus uždėkite pusę kiekio vaisių ir pabarstykite trupučiu cukraus pudros.
3 ŽINGSNIS
Ant viršaus uždėkite antrąjį tešlos gabalėlį, daugiau maskarponės kremo (pripildykite maišelį, kai reikia), likusius vaisius, pabarstykite cukraus pudra ir galiausiai uždėkite šiek tiek mėtų lapelių. Dantytu peiliu perpjaukite sluoksnius nesutraiškydami visos pyrago. Geriausia patiekti per valandą ar dvi, bet likučiai šaldytuve išsilaikys iki dviejų dienų.
Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą