Recepto informacija
•Bendras laikas: 1 valanda
•Išeiga: 4–6 porcijos
Ingredientai:
•680 g vištienos krūtinėlių be odos ir kaulų (2–3) arba vištienos filė
•druska, šviežiai malti pipirai
•4 valgomieji šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
•450 g mini saldžiųjų pipirų, supjaustytų 1,2 cm storio žiedais
•1 vidutinis svogūnas, smulkiai supjaustytas
•6 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
•1 puodelis nusausintų pjaustytų aštrių vyšninių pipirų, plius ¼ puodelio sūrymo
•¼ puodelio pomidorų pastos
•¾ puodelio riebios grietinėlės
•340 g rigatoni arba kitų vamzdelinių makaronų
•85 g parmezano, smulkiai tarkuoto (apie 1½ puodelio)
•Baziliko lapeliai (patiekimui; neprivaloma)
Paruošimas
1 žingsnis
Jei naudojate vištienos krūtinėles, laikydami peilį lygiagrečiai pjaustymo lentai ir dirbdami po vieną, išilgai perpjaukite 680 g vištienos krūtinėlių be odos ir kaulų (2–3), pradėdami nuo ilgosios pusės, kad gautumėte 4–6 tolygiai storio pjausnius (jie turėtų būti ⅓ colio storio ar plonesni). Gausiai pagardinkite abi puses druska ir šviežiai maltais pipirais.
Jei naudojate parduotuvėje pirktus pjausnius, gausiai pagardinkite 680 g vištienos pjausnių abi puses košerine druska ir šviežiai maltais pipirais.
2 žingsnis
Didelėje aukštais kraštais keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus. Jei reikia, kepkite pjausnius partijomis, apversdami pusiaukelėje, kol gražiai paruduos ir iškeps, 12–16 minučių. Perkelkite į didelę lėkštę.
3 žingsnis
Toje pačioje keptuvėje kepkite 1 valgomąjį šaukštą ypač tyro alyvuogių aliejaus ir 450 g mini saldžiųjų pipirų, supjaustytų 1,2 cm storio žiedais, retkarčiais maišydami, kol pipirai suminkštės ir vietomis apskrus, 5–7 minutes. (Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vandens, kad atplėštumėte dugną, jei rudos dalelės pradeda degti.) Perkelkite saldžiuosius pipirus į lėkštę su vištiena.
4 žingsnis
Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite 1 vidutinį svogūną, smulkiai supjaustytą, ir likusį 1 valgomąjį šaukštą ypač tyro alyvuogių aliejaus, dažnai maišydami ir prireikus įpildami vandens, kad nepridegtų, kol svogūnas suminkštės ir pradės ruduoti kraštuose, 8–10 minučių.
Įdėkite 6 smulkiai supjaustytas česnako skilteles, 1 puodelį nusausintų pjaustytų aštrių vyšninių pipirų ir ¼ puodelio pomidorų pastos, kepkite, dažnai maišydami, kol pasta pradės lipti prie keptuvės dugno ir taps tamsiai bordo spalvos, 6–8 minutes. Įpilkite ¾ puodelio riebios grietinėlės ir tiesiog išmaišykite.
5 žingsnis
Tuo tarpu dideliame puode su verdančiu stipriai pasūdytu vandeniu virkite 340 g rigatoni ar kitų vamzdelinių makaronų, retkarčiais maišydami, kol bus labai al dente, 1–2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Nusausinkite, pasilikdami 2 puodelius makaronų virimo skysčio.
6 žingsnis
Į padažą sudėkite makaronus, ½ puodelio makaronų virimo skysčio, 85 g smulkiai tarkuoto parmezano (apie 1½ puodelio) ir ¼ puodelio aštrių vyšninių pipirų sūrymo ir virkite, maišydami ir po truputį pildami daugiau makaronų virimo skysčio, kol sūris ištirps ir susidarys blizgus padažas, pagardinkite druska ir pipirais.
7 žingsnis
Supjaustykite atidėtą vištieną įstrižai 5 cm ilgio juostelėmis ir sudėkite į padažą kartu su atidėtais saldžiaisiais pipirais; išmaišykite, kad pasidengtų. Padalinkite vištienos rigatoni į negilius dubenėlius ir, jei norite, papuoškite baziliko lapeliais.
Šaltinis: www.bonappetit.com

Rašyti komentarą