Produktai
- Sausainiai - 250 g
- Pieno - 75 ml
- Sviestas - 50 g
- Cukrus - 50 g
- Kakavos milteliai - 3 valg.
Gaminimas
- Sausainius susmulkinkite blenderiu.
- Giliame puode sumaišykite cukrų ir kakavą, vieną valgomąjį šaukštą kakavos palikite pyragėliams apibarstyti.
- Į puodą supilkite pieną. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Įdėkite sviesto.
- Ant vidutinės ugnies nuolat maišydami užvirinkite mišinį. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- Į likusią kakavą įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą susmulkintų sausainių.
- Į smulkintus sausainius įmaišykite atvėsusią masę. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Iš gautos masės suformuokite apvalius arba ovalius pyragėlius. Apvoliokite pyragėlius vieno šaukšto kakavos ir vieno šaukšto smulkintų sausainių mišinyje.
- "Bulvių" pyragėlius bent valandai padėkite į šaldytuvą. Per tą laiką jie bus išmirkę ir gerai išlaikys formą.
Gero apetito!
Rašyti komentarą