Ypatingas desertas: kaip be vargo paruošti drėgną ir švelnų morkų pyragą - skonis nepakartojimas!

Desertas gaunasi sotus, su traškiais riešutais ir šiltu prieskonių aromatu.

Drėgnas ir švelnus keksas gali užkariauti bet kokį skrandį. Turėdami pagrindinį receptą, į jį galite pridėti įvairių riešutų, vaisių ir uogų, kad kaskart gautumėte naują desertą.

Kaip rašo „Express“, šis desertas gaunasi sotus, su traškiais riešutais ir šiltu prieskonių aromatu.

Ruošiant reikės:

  • kiaušinių - 4 vnt;
  • cukraus - 225 g;
  • pieno - 200 ml;
  • augalinio aliejaus - 200 ml;
  • miltų - 300 g;
  • kepimo milteliai - 20 g;
  • vanilinio cukraus - 5 g;
  • smulkinti graikiniai riešutai - 1 valgomasis šaukštas;
  • tarkuotos morkos - 2 valg. šaukštai;
  • cinamono - 1 šaukštelis.

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir ištepkite formą sviestu arba augaliniu aliejumi.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol taps šviesūs ir purūs. Supilkite pieną ir sviestą, toliau plakite iki vientisos masės.
  3. Palaipsniui sudėkite sausus ingredientus: persijotus miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
  4. Kai mišinys taps vientisas, suberkite riešutus, morkas ir cinamoną. Švelniai išmaišykite mentele, kad ingredientai tolygiai susimaišytų.
  5. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 25-30 min. 180 °C temperatūroje. Leiskite keletui minučių atvėsti formoje ir tada išimkite.
  6. Kai desertas visiškai atvės, viršų apibarstykite cukraus pudra arba aptepkite kreminio sūrio glajumi.

Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder