Ypatingas desertas: kaip be vargo paruošti drėgną ir švelnų morkų pyragą - skonis nepakartojimas!
Drėgnas ir švelnus keksas gali užkariauti bet kokį skrandį. Turėdami pagrindinį receptą, į jį galite pridėti įvairių riešutų, vaisių ir uogų, kad kaskart gautumėte naują desertą.
Kaip rašo „Express“, šis desertas gaunasi sotus, su traškiais riešutais ir šiltu prieskonių aromatu.
Ruošiant reikės:
- kiaušinių - 4 vnt;
- cukraus - 225 g;
- pieno - 200 ml;
- augalinio aliejaus - 200 ml;
- miltų - 300 g;
- kepimo milteliai - 20 g;
- vanilinio cukraus - 5 g;
- smulkinti graikiniai riešutai - 1 valgomasis šaukštas;
- tarkuotos morkos - 2 valg. šaukštai;
- cinamono - 1 šaukštelis.
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir ištepkite formą sviestu arba augaliniu aliejumi.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol taps šviesūs ir purūs. Supilkite pieną ir sviestą, toliau plakite iki vientisos masės.
- Palaipsniui sudėkite sausus ingredientus: persijotus miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
- Kai mišinys taps vientisas, suberkite riešutus, morkas ir cinamoną. Švelniai išmaišykite mentele, kad ingredientai tolygiai susimaišytų.
- Supilkite tešlą į formą ir kepkite 25-30 min. 180 °C temperatūroje. Leiskite keletui minučių atvėsti formoje ir tada išimkite.
- Kai desertas visiškai atvės, viršų apibarstykite cukraus pudra arba aptepkite kreminio sūrio glajumi.
Skanaus!
Rašyti komentarą