svogūnai

Svogūnai nepradės pūti ir nesudygs. Apdorokite juos šiais trimis pasirinktais tirpalais

Net ir minimaliai prižiūrint svogūnus, jie išlieka pažeidžiami ligų ir kenkėjų. Grybelinės infekcijos, bakterijos ir vabzdžių lervos gali gerokai sumažinti derlių ar net visiškai jį sunaikinti.

Prieš sodinimą atliekami apdorojimai atlieka šias svarbias funkcijas:

apsaugo nuo infekcijos ir puvinio;

atbaido kenkėjus, ypač svogūninę musę;

stiprina šaknų sistemą, kad geriau įsišaknytų;

apsaugo nuo ūglių formavimosi, o tai turi įtakos galvos formavimuisi;

spartina augimą ir didina atsparumą nepalankioms sąlygoms.

Geriausi svogūnų apdorojimo sprendimai

Siekdami užtikrinti sodinamosios medžiagos apsaugą, patyrę daržininkai naudoja kelis patikrintus apdorojimo būdus:

Kalio permanganatas

Kalio permanganatas veiksmingai dezinfekuoja svogūnus ir užkerta kelią grybinių ligų vystymuisi. Norėdami paruošti tirpalą, ištirpinkite 1 g mangano 1 litre šilto vandens ir pamirkykite svogūnus 20-30 minučių.

Druska arba pelenai

Druskos tirpalas atbaido kenkėjus ir apsaugo nuo užsikrėtimo. Į 1 litrą vandens įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos ir dvi valandas mirkykite sodinamąją medžiagą. Medžio pelenai taip pat turi antiseptinių savybių. Jo tirpalas ruošiamas santykiu 2 valg. š. 1 l vandens, mirkymas trunka 1 val.

Vario sulfato tirpalas

Vario sulfatas dezinfekuoja sodinamąją medžiagą ir stiprina jos imunitetą. Svogūnams apdoroti 1 g vario sulfato ištirpinama 1 l vandens. Svogūnėliai mirkomi 10-15 minučių, po to nuplaunami švariu vandeniu.

Šaltinis: gordonua.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.