
6 maisto produktai gali padėti išlaikyti jaunatvišką odą po 50 metų
She Finds pasiteiravo medicinos ekspertų, tokių kaip dermatologė daktarė Emmanuelle Loukas iš Mount Sinai ligoninės Niujorke ir dermatologė daktarė Anna Chacon, kokie maisto produktai geriausiai padeda išlaikyti sveiką odą.
Dr. Loukas pažymėjo, kad mėlynėse yra antioksidantų, kurie apsaugo odą nuo pažeidimų. Jose gausu vitaminų A ir C, kurie lėtina kolageno irimą. Mėlynės taip pat pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, kurios padeda nuo su amžiumi susijusių odos pokyčių, egzemos ir spuogų.
Dr. Chacon pabrėžė, kad kiaušinių baltymai yra natūralus kolageno ir aminorūgščių šaltinis. Jie gerina odos elastingumą ir mažina raukšles.
Ji taip pat rekomendavo avokadus, kuriuose gausu vitamino E ir sveikųjų riebalų. Šie vaisiai padeda atkurti odos kolageną ir apsaugo odą nuo saulės daromos žalos.
Pomidorai, pasak Chacon, yra puikus pasirinkimas odai. Juose yra likopeno, kuris apsaugo nuo UV spindulių ir skatina kolageno gamybą.
Riebioje žuvyje, pažymi daktarė Elaine Kung, dermatologė ir „Future Bright Dermatology“ įkūrėja, gausu omega-3 riebalų rūgščių ir kolageno, kurie būtini odos stangrumui. Bananai, priduria dermatologė daktarė Liliana Garcia, dėl didelio kalio ir antioksidantų kiekio gerina kraujotaką.
Senstant oda neišvengiamai praranda elastingumą, tačiau tinkamų maisto produktų vartojimas padeda jai išlikti sveikai ir sudrėkintai. Specialistai rekomenduoja į savo racioną įtraukti kolageno gamybą skatinančius maisto produktus.
Šaltinis: cursorinfo.co.il
Rašyti komentarą