6 maisto produktai, kurių nereikėtų valgyti po 65 metų: ką valgyti vietoj jų

(11)

Nors jaunystėje žmonės dažnai nesusimąsto apie tinkamą ir subalansuotą mitybą, suaugus svarbu skirti jai ypatingą dėmesį, kad išvengtume sveikatos problemų.

Remdamiesi „RBC-Ukraina“ šaltiniu, papasakosime, kokių maisto produktų turėtumėte vengti sulaukę 65 metų.

Kokių maisto produktų geriau nevalgyti

Ne iki galo išvirti kiaušiniai. Vyresnio amžiaus žmonės turėtų vengti nepakankamai termiškai apdorotų kiaušinių su skystais tryniais dėl salmonelių rizikos.

Mitybos specialistai taip pat rekomenduoja kiaušinius gerai iškepti, kad baltymas nebūtų žalias ir nesklistų po keptuvę.

Konservuoti vaisiai. Šiame produkte yra per daug rafinuoto cukraus, kuris gali sukelti organizmo uždegimą.

Be to, konservuoti vaisiai po terminio apdorojimo netenka vitamino C, kuris ilgina jaunystę ir stiprina imuninę sistemą.

Rekomenduojama valgyti daugiau šviežių daržovių ir vaisių, kuriuose yra augalinių skaidulų, daug vitaminų ir antioksidacinių junginių.

Toks maistinių medžiagų kiekis padeda pagerinti virškinimą, normalizuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, stiprina širdį ir atnaujina organizmą ląstelių lygmeniu.  

Greipfrutų sultys gali trukdyti įsisavinti vaistus nuo depresijos ir padidėjusio cholesterolio kiekio.

Jos taip pat gydo miego sutrikimus ir nerimą. Pomidorų, apelsinų ir spanguolių sultis geriausia vartoti saikingai.

Arbata ir kava. Dėl jose esančio kofeino kiekio šie gėrimai gali padidinti kraujospūdį, o tai labai pavojinga suaugusiesiems.

Šie gėrimai veikia miegą ir sukelia nemigą. Kofeino taip pat yra skausmą malšinančiuose vaistuose, gazuotuose gėrimuose ir šokolade. 

Todėl turėtumėte būti atsargūs su šiais produktais.

Dirbtiniai saldikliai gali sukelti rimtas širdies ir kraujagyslių sistemos ligas.

Mokslininkai įrodė, kad reguliariai vartojant stipriai gazuotus gaiviuosius gėrimus galima patirti širdies priepuolį arba insultą.

Šie gėrimai taip pat gali padidinti cukraus kiekį kraujyje, dėl to gali padidėti svoris.

Sūrus maistas taip pat daro neigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai, ypač jei suaugusieji serga hipertenzija.

Todėl rekomenduojama palaipsniui mažinti suvartojamos druskos kiekį, o maistui pagardinti galite pridėti įvairių žolelių ir prieskonių.

Jei piktnaudžiausite maistu, kuriame yra daug druskos, padidės kraujospūdis, o organizme kaupsis skysčiai, todėl jis patins.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder