Perdirbti maisto produktai - tai maisto produktai, kurių pirminis pavidalas pakeistas pridedant konservantų ir papildomų kvapiųjų medžiagų, kurios pakeičia jų maistinę vertę. Daugelį šių maisto produktų yra patogiau ir greičiau suvalgyti nei sveiką maistą, kurį reikia virti, tačiau juose paprastai būna daug cukraus ir druskos, mažai pagrindinių maistinių medžiagų ir daug sveikatai nepalankių priedų.
Kai kalbama apie odai kenksmingus maisto produktus, ypač tuos, kurie gali sukelti dehidrataciją ir kolageno praradimą, perdirbti maisto produktai dažnai yra sąrašo viršuje.
Didelis cukraus kiekis juose sukelia glikaciją, kuri pažeidžia kolageną, atsakingą už odos jaunystę ir elastingumą.
Didelis druskos kiekis gali atimti iš odos būtiną drėgmę. Toliau pateikiame šešis perdirbtus maisto produktus, kurie yra kenksmingiausi, nes sukelia dehidrataciją ir kolageno nykimą, o tai ilgainiui gali lemti raukšlių atsiradimą.
Pakeitę juos sveikesnėmis alternatyvomis, padėsite išlaikyti geriausią odos būklę.
Portalas „She Finds“ kreipėsi į sveikatos ir grožio ekspertus ir išsiaiškino, kad spurgos ir kepiniai turi daug cukraus ir kvietinių miltų, o tai prisideda prie uždegimų ir odos problemų.
Dešrainiuose yra daug natrio ir nesveikų riebalų, o keptame maiste yra transriebalų, kurie gali padidinti uždegimą ir pagreitinti kolageno irimą.
Saldainiai pagaminti beveik vien iš cukraus, kuris skatina uždegimą ir kolageno irimą. Produktai su dirbtiniais dažikliais gali sukelti oksidacinį stresą ir hormoninius sutrikimus.
Nors piene yra naudingų medžiagų, pavyzdžiui, kalcio ir vitamino D, jis gali sukelti uždegimą ir prisidėti prie spuogų atsiradimo.
Šaltinis: cursorinfo.co.il
Rašyti komentarą