Atsisakius dviejų maisto produktų pailgės gyvenimas ir sumažės vėžio rizika

(1)

Tyrimai rodo, kad iš savo mitybos raciono pašalinus tam tikrus ingredientus galima ne tik pagerinti sveikatą, bet ir prailginti gyvenimą. Du kenksmingiausi ingredientai yra dirbtiniai maisto dažikliai ir cukraus perteklius, rašo medicina.ua.

1. dirbtiniai maisto dažikliai

Šie priedai plačiai naudojami maisto pramonėje siekiant pagerinti produktų spalvą, tačiau jų poveikis organizmui toli gražu nėra nekenksmingas. 

Kai kurie dažikliai gali būti toksiški, juose gali būti kenksmingų priemaišų ir net didinti vėžio riziką.

Labiausiai paplitę dirbtiniai dažikliai yra:

gazuotuose gėrimuose,

saldainiuose ir desertuose,

perdirbtoje mėsoje,

dribsnių ir pusryčių dribsnių,

padažuose ir marinatuose,

rūkyti maisto produktai.

Kai kurie tyrimai maisto dažiklių vartojimą sieja su vaikų hiperaktyvumu, taip pat su uždegiminiais procesais, turinčiais įtakos širdies ir kraujagyslių sistemai.

Todėl specialistai rekomenduoja rinktis natūralių dažiklių turinčius maisto produktus (ciberžolę, burokėlių sultis, špinatus) arba apskritai vengti nereikalingų priedų.

2 - Cukraus perteklius

Didelis cukraus vartojimas turi neigiamą poveikį sveikatai, nepriklausomai nuo to, ar yra nutukimas. 

Eksperimentai su gyvūnais, įskaitant vaisines museles, parodė, kad mityba su cukraus pertekliumi gali sutrumpinti gyvenimo trukmę.

Kuo pavojingas cukrus:

Didina antrojo tipo diabeto riziką,

prisideda prie širdies ir kraujagyslių ligų,

sukelia uždegimą,

greitina odos ir vidaus organų senėjimą,

turi įtakos pažinimo funkcijoms ir gali padidinti demencijos riziką.

Gydytojų teigimu, cukraus kiekio mažinimas mityboje padeda sulėtinti senėjimo procesą, užkirsti kelią medžiagų apykaitos sutrikimams ir pagerinti bendrą organizmo būklę.

Kaip sumažinti cukraus kiekį savo mityboje?

Pirmenybę teikite natūraliems saldikliams (medui, agavų sirupui).

Venkite saldžių gazuotų gėrimų ir pirktinių sulčių.

Skaitykite produktų sudėtį - cukrus dažnai slepiasi po pavadinimais „gliukozės sirupas“, „maltozė“, „dekstrozė“.

Į savo mitybą įtraukite daugiau skaidulinių medžiagų ir baltymų - jie padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje.

Dirbtinių maisto dažiklių atsisakymas ir cukraus kiekio mažinimas savo mityboje - tai paprasti, bet svarbūs žingsniai link ilgo ir sveiko gyvenimo. 

Pagerinę savo mitybos kokybę, galite ne tik pailginti gyvenimo metus, bet ir išlikti aktyvūs, jauni ir sveiki.

Šaltinis: cursorinfo.co.il

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder