Specialistai pažymi, kad makaronai iš rafinuotos aukščiausios rūšies miltų neturi naudingų medžiagų. Kadangi balti miltai gamybos procese praranda visas naudingas grūdų savybes. Kadangi apdorojant grūdus pašalinama luobelė ir gemalas, dėl to visiškai prarandama augalinė ląsteliena, B grupės vitaminai ir mineralai.
Paprastai šios rūšies makaronai turi aukštą glikemijos indeksą, todėl po tokių produktų vartojimo gali staigiai pakilti cukraus kiekis kraujyje. Be to, mokslininkai jau seniai įrodė, kad rafinuotų baltųjų miltų produktų vartojimas sukelia širdies ir kraujagyslių ligas.
Kaip atpažinti žalingus makaronus: naudingi patarimai
Produkto sudėtis. Jei ant pakuotės nurodyta tik „kviečių miltai“ arba „kietieji kviečiai“, tai gali reikšti, kad makaronai pagaminti iš baltų rafinuotų miltų.
Produkto spalva. Jei makaronai yra balti arba šviesios spalvos, tai gali reikšti, kad produktas praktiškai neapima sveikų grūdų.
Tekstūra po virimo. Jei makaronai greitai išverda arba sulimpa, tai reiškia, kad jie pagaminti iš minkštų kviečių veislių.
Kuo pakeisti makaronus iš rafinuotų miltų
Makaronų gaminiai iš sveikų grūdų. Reikėtų rinktis produktą iš rupiai maltų miltų, jis turės daug ląstelienos, vitaminų ir mineralų.
Pupelių kultūrų produktas. Šiuo metu yra daug makaronų, pagamintų iš avinžirnių ir lęšių, jie yra turtingi ląsteliena ir kokybiškomis augalinėmis baltymais.
Alternatyvūs produktai. Taip pat galima rinktis makaronus iš ryžių arba grikių, kurie yra labai naudingi sveikatai.
Šaltinis: tsn.ua

Rašyti komentarą