Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
O
O,

DI apžvalga
Virimas gali sumažinti kai kurių vitaminų ir mineralų kiekį maisto produktuose, bet ne visus. Vandenyje tirpūs vitaminai (pvz., vitaminas C ir kai kurie B grupės vitaminai) yra jautresni karščiui ir gali būti prarandami, kai maistas verdantis, ypač jei verdama ilgai ir vandens perteklius. Mineralai, tokie kaip kalcis, geležis ir cinkas, yra atsparesni virimui, bet dalis jų gali pereiti į virimo vandenį.
Išsamiau:
Vandenyje tirpūs vitaminai: Šie vitaminai, ypač vitaminas C ir B grupės vitaminai (tiaminas, riboflavinas, niacin
as, B6, folio rūgštis, B12), yra jautrūs karščiui ir gali būti prarandami verdant, ypač jei maistas verdamas ilgai ir dideliame vandens kiekyje. Virimo metu šie vitaminai gali pereiti į virimo vandenį, o jei vanduo nupilamas, jie gali būti prarasti.
Mineralai:
Dauguma mineralų, tokių kaip kalcis, geležis, magnis ir cinkas, yra atsparesni virimui nei vandenyje tirpūs vitaminai, bet vis tiek dalis jų gali būti prarasta, pereinant į virimo vandenį.
Riebaluose tirpūs vitaminai:
Vitaminai A, D, E ir K yra atsparesni karščiui, tačiau ilgai verdant jie taip pat gali būti paveikti, ypač jei verdama didelėje temperatūroje ir ilgai.

Mmmmm
Mmmmm,

Tai kodėl pilnos parduotuves

Ups
Ups,

Nu jei kenksmingi, isimkite is prekybos, dabar toks bergždžias rašinejimas be jokios naudos

Dėmesio! Jūs skaitote komentarų skiltį. Komentarus rašo naujienų portalo VE.lt skaitytojai. Nuomonės nėra redaguojamos ar patikrinamos. Skaitytojų diskusijos turinys neatspindi redakcijos nuomonės.