Dėl ko blogiau jaučiatės ir apkraunate širdį: kokių maisto produktų nereikėtų valgyti sulaukus 50 metų
Kai esame jauni, mūsų organizmas turi tam tikrą kiekį jėgų, kurios leidžia jam atsispirti kenksmingoms medžiagoms, kurias valgome. Tačiau po 50 metų jo ištekliai gerokai nusidėvi, o norint išsaugoti sveikatą reikia sąmoningos pagalbos subalansuotos mitybos pavidalu
Pagrindinės mitybos klaidos po 50 metų ir būdai, kaip jų išvengti:
Per didelės porcijos. Dėl sulėtėjusios medžiagų apykaitos ir sumažėjusių kalorijų poreikių svarbu sumažinti porcijų dydį ir valgymo dažnumą, kad išvengtumėte antsvorio.
Mitybos disbalansas. Reikia užtikrinti, kad gautumėte subalansuotą riebalų, baltymų, angliavandenių, pieno produktų, daržovių, vaisių ir žuvies kiekį. Sumažinkite pusfabrikačių, gazuotų gėrimų ir konservuotų maisto produktų vartojimą.
Netinkamas maisto gaminimo būdas. Pirmenybę teikite troškinimui, virimui ir kepimui orkaitėje, o ne kepimui.
Nepakankamas kalcio vartojimas. Norint išvengti osteoporozės, svarbu kasdien vartoti daug kalcio turinčių maisto produktų.
Vitaminų ir maisto papildų ignoravimas. Pasikonsultuokite su gydytoju, kad parinktumėte reikiamus papildus, nes su maistu sunku gauti 100 % reikalingų medžiagų.
Dietos. Sulaukus 50 metų amžiaus geriau vengti radikalių dietų, kai išbraukiami tam tikri maisto produktai, nes tai gali sukelti medžiagų apykaitos sutrikimų.
Nepakankamas vandens vartojimas. Rekomenduojama kasdien išgerti bent 4-5 stiklines vandens.
Skystų patiekalų trūkumas. Sriubos, padažai, padažai, vaisiai ir daržovės, kurių sudėtyje yra daug skysčių, mažina kalorijų kiekį ir aprūpina organizmą maistinėmis medžiagomis.
Karšto maisto vartojimas. Po 50 metų amžiaus maistas turėtų būti saikingai šiltas, nes karštas maistas gali kelti organizmui stresą.
Vyrų ir moterų mityba po 50 metų amžiaus reikšmingų skirtumų neturi. Abiejų lyčių atstovų funkcijos lėtėja, todėl pagrindinė maisto užduotis - palaikyti organizmo funkcionavimą. Nepamirškite „mažų malonumų" - puodelio kavos ar taurės vyno, tačiau saikingai.
Rašyti komentarą