Naudingosios persimonų savybės.
Antioksidantai
Persimonuose yra antioksidantų, pavyzdžiui, beta karotino, liuteino ir zeaksantino.
Antioksidantai padeda apsaugoti ląsteles nuo laisvųjų radikalų, o tai savo ruožtu gali sumažinti įvairių ligų riziką.
Vitaminai ir mineralai
Persimonai yra vitaminų C, A, E ir B grupės vitaminų šaltinis, taip pat tokių mineralų kaip kalis, varis ir manganas.
Skaidulos
Persimonuose yra maistinių skaidulų, kurios padeda tinkamai funkcionuoti virškinimo traktui.
Skaidulos gali padėti reguliuoti svorį, mažinti cholesterolio kiekį ir reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.
Flavonoidų kiekis
Persimonuose yra flavonoidų, pavyzdžiui, kvercetino, kuris gali turėti antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių.
Imuninės sistemos palaikymas
Persimonuose esantis vitaminas C gali stiprinti imuninę sistemą, padėti organizmui kovoti su infekcijomis ir ligomis.
Regėjimo palaikymas
Persimonuose yra liuteino ir zeaksantino, kurie gali palaikyti akių sveikatą ir sumažinti tam tikrų akių ligų riziką.
Gerina virškinimą
Persimonuose esančios skaidulos gali skatinti normalią žarnyno peristaltiką ir pagerinti virškinimo procesą.
Uždegimo mažinimas
Persimonuose esantys antioksidantai ir flavonoidai gali padėti sumažinti organizmo uždegimą.
Persimonai taip pat turi teigiamą poveikį kraujagyslėms ir širdies raumeniui.
Be to, juose gausu jodo, kuris naudingas skydliaukės sutrikimų prevencijai.
Be to, persimonai gali padėti sergant mažakraujyste, užkietėjus viduriams, sutrikus skrandžio veiklai ir metant svorį.
Tačiau verta nepamiršti, kad uogas reikia vartoti saikingai, nes jose yra daug cukrų ir jos gali sukelti alergiją ar nemalonius pojūčius.
Taip pat persimono nerekomenduojama derinti su pieno produktais, nes dėl to skrandyje gali susidaryti akmenų.
Primename, kad persimonų sezonas yra puiki proga paragauti įvairių uogų rūšių ir pasimėgauti jų aromatu bei skoniu.
Tačiau verta žinoti, į ką atkreipti dėmesį renkantis ir perkant persimonus.
Šaltinis: life.dialogue.ua
Rašyti komentarą