1. Mėlynės
Mėlynėse yra daug antioksidantų ir maistinių skaidulų, kurios gali mažinti cholesterolio kiekį ir kraujospūdį, dalijasi "Nutritious Life" įkūrėja ir prezidentė, daktarė Cary Glassman.
Registruota dietologė Amy Gorin ypač mėgsta laukines veisles, pažymėdama, kad jose yra dvigubai daugiau sveikų antioksidantų nei įprastose mėlynėse.
2. Obuoliai
Žalieji obuoliai turi daug antioksidantų, kurie gali padėti sumažinti lėtinių ligų riziką, sako Glassman.
Be to, "vidutiniame obuolyje yra įspūdingas kiekis - 4,4 g skaidulinių medžiagų, kurios padeda ilgiau išlikti sotiems, ypač jei į obuolį pridėsite riebalų ar baltymų, pavyzdžiui, žemės riešutų sviesto ar jogurto", - dalijasi gydytoja dietologė Christine Burm.
3. Vynuogės
Mitybos specialistė Alyssa Smolen vynuoges įvardija kaip puikų mažo kaloringumo vasaros užkandį.
"Jose daug vandens, o tai puikiai tinka vasaros mėnesiais, nes skatina hidrataciją", - sako ji.
Vynuogėse taip pat gausu maistinių medžiagų liuteino ir zeaksantino, kurie padeda palaikyti akių sveikatą.
4. Kantalupos melionas
"Kantalupos melionas yra puikus vitamino C šaltinis, palaikantis imunitetą, ir kalio, kurio pakankamai vartojant padeda palaikyti normalų kraujospūdį, - dalijasi mitybos specialistė Marisa Moore.
5. Kiviai
Kiviai turi mažą glikemijos indeksą ir yra susiję su geresniu miegu ir mažesniu vidurių užkietėjimu.
Jie taip pat yra puikus vitamino C ir skaidulų šaltinis, o tai padeda palaikyti sveiką imuninę sistemą ir žarnyno sveikatą, sako magistrė Jennifer House.
6. Melionas
Melioną sudaro 90 proc. vandens, todėl jis yra puikus drėkinimo šaltinis.
Melionuose taip pat gausu kalio, kuris reguliuoja kraujospūdį ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, padedančiomis išlaikyti sveiką odą, sako Glassman.
7. Persikai
Persikų žievelėse gausu karotinoidų, kurie yra antioksidantai, pasižymintys priešvėžinėmis savybėmis.
Jose taip pat yra priešuždegiminių antioksidantų, kurie gali padėti sergant sezoninėmis alergijomis, sako Glassman.
Be to, persikuose yra 2 g skaidulinių medžiagų, todėl jie ne tik skanūs, bet ir sotūs.
8. Gervuogės
Viename puodelyje gervuogių yra 8 gramai skaidulinių medžiagų.
Šiose uogose taip pat gausu antocianinų - antioksidantų, kurie gali padėti sumažinti širdies ligų riziką.
Jos taip pat yra geras vitamino C šaltinis.
9. Arbūzas
Arbūzai turi neįtikėtinos naudos odai.
"Tyrimai parodė, kad karotenoidų turtingi vaisiai ir daržovės, tokie kaip arbūzas, padeda apsaugoti odą nuo senėjimo dėl saulės poveikio", - sako Gorin.
Be to, jame yra 92 proc. vandens ir jis yra patikimas likopeno - antioksidanto, galinčio sumažinti širdies ligų riziką - šaltinis.
10. Braškės
Braškės yra geras magnio ir vitamino C šaltinis.
Be to, atlikus tyrimą nustatyta, kad žmonių, kurie reguliariai vartojo tokias uogas kaip braškės, blogojo MTL cholesterolio kiekis buvo mažesnis nei tų, kurie uogų reguliariai nevartojo.
Rašyti komentarą