Kaip geriausia laikyti baklažanus, kad nesugadintumėte jų skonio

Baklažanai mėgsta vėsą arba šaltį.

Baklažanai - populiari vasaros daržovė, garsėjanti savo skoniu. Nepaisant jų privalumų, jie yra labai nestabilūs sandėliuojant.

Kaip išsirinkti baklažanus

Baklažanai būna įvairių formų ir spalvų. Tačiau nesvarbu, kokie jie bebūtų, „turėtumėte rinktis tuos, kurių žievelė tikrai blizganti ir žvilganti, o daržovės yra tvirtos liečiant“.

„Jei jos prarado blizgesį arba pradėjo šiek tiek minkštėti, vadinasi, jos nebėra šviežios ir nebus tokios skanios“, - pataria Fabianas.

Taip pat turėtumėte vengti daržovių su dėmėmis - tai šalčio pažeidimo požymis.

Tai ypač svarbu prisiminti, jei perkate baklažanus iš maisto prekių parduotuvės, nes jie tikriausiai buvo pristatyti atšaldyti.

Kaip ir kur laikyti baklažanus

Baklažanai mėgsta vėsą arba šaltį. Tinkamomis sąlygomis jie gerai išsilaiko 10 dienų ir ilgiau.

Kelias dienas baklažanus verta laikyti neapšviestoje stalviršio vietoje, neuždengtus, arba net sandėliuke ar rūsyje.

Jei baklažanus laikysite ilgiau nei kelias dienas, Fabianas siūlo juos suvynioti į popierinį maišelį arba popierinį rankšluostį, kad sugertų drėgmę ir užtikrintų izoliaciją.

Tada įdėkite maišelį į atvirą plastikinį maišelį arba maisto prekių maišelį šiltesnėje šaldytuvo vietoje, pavyzdžiui, viršutinėse lentynose.

Kaip užšaldyti baklažanus žiemai

Fabianas siūlo baklažanus iš pradžių iškepti, o paskui leisti jiems atvėsti, kad kuo geriau išsilaikytų.

Išdėliokite griežinėlius ant kepimo skardos, užšaldykite, o tada sudėkite į užspaudžiamą maišelį. Atšildyti baklažanai tinka salotoms ar padažams gaminti.

Baklažanų nauda sveikatai

Baklažanai yra gausus sveikų maistinių medžiagų šaltinis - kalbame apie antioksidantus (pvz., vitaminą C), vitaminą K, ląstelieną, manganą, folio rūgštį, kalį ir kt.

Nepaisant švelnaus ir saldaus skonio, baklažanai gali įgauti netikėtų tekstūrų ir skonių, priklausomai nuo to, kaip juos paruošite.

Juos galite kepti, gruzdinti, skrudinti ar troškinti mėgstamuose patiekaluose.

Jei baklažanus laikysite ilgiau nei kelias dienas, Fabianas siūlo juos suvynioti į popierinį maišelį arba popierinį rankšluostį, kad sugertų drėgmę ir užtikrintų izoliaciją.

Tada įdėkite maišelį į atvirą plastikinį maišelį arba maisto prekių maišelį šiltesnėje šaldytuvo vietoje, pavyzdžiui, viršutinėse lentynose.

Kaip užšaldyti baklažanus žiemai

Fabianas siūlo baklažanus iš pradžių iškepti, o paskui leisti jiems atvėsti, kad kuo geriau išsilaikytų.

Išdėliokite griežinėlius ant kepimo skardos, užšaldykite, o tada sudėkite į užspaudžiamą maišelį. Atšildyti baklažanai tinka salotoms ar padažams gaminti.

Baklažanų nauda sveikatai

Baklažanai yra gausus sveikų maistinių medžiagų šaltinis - kalbame apie antioksidantus (pvz., vitaminą C), vitaminą K, ląstelieną, manganą, folio rūgštį, kalį ir kt.

Nepaisant švelnaus ir saldaus skonio, baklažanai gali įgauti netikėtų tekstūrų ir skonių, priklausomai nuo to, kaip juos paruošite.

Juos galite kepti, gruzdinti, skrudinti ar troškinti mėgstamuose patiekaluose.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder