Tai, kad kiaušiniai yra sveiki, jau įrodyta daugeliu tyrimų. Tačiau kaip geriausia juos gaminti, kad jie būtų kuo naudingesni sveikatai, numestumėte svorio ar priaugtumėte raumenų masės? Tai papasakojo registruota dietologė Abby Sharp, rašo "USA Today".
Kiaušiniai - nauda
Specialistė teigė, kad kiaušiniai yra paprasčiausias ir pigiausias baltymas, kuriuo galima pasikliauti sunkiu ekonominiu laikotarpiu.
Viename kiaušinyje yra apie 6 g baltymų.
Kiaušiniuose taip pat yra visų devynių nepakeičiamųjų aminorūgščių, kurių mūsų organizmas negali pasigaminti pats. Jie taip pat yra sveikas vitaminų A ir D, geležies, cholino ir kitų maistinių medžiagų šaltinis.
Koks geriausias būdas virti kiaušinius - patarimai
Sharp teigimu, viskas priklauso nuo individualių tikslų ir pageidavimų. Jei neturite svorio metimo ar kitų sveikatos problemų, geriausias būdas virti kiaušinius yra toks, kokį mėgstate.
Jei norite kuo sveikesnių pusryčių ir neprieštaraujate išleisti keletą papildomų eurų, mitybos specialistai rekomenduoja omega-3 praturtintus kiaušinius. Tokius kiaušinius deda vištos, kurių lesalas papildytas riebalais, pavyzdžiui, linų sėmenimis.
Norint numesti svorio, geriausia kiaušinius virti arba kepti, pridūrė Sharp. O norintiems užsiauginti raumenų masę, sveikiausia valgyti kiaušinius, kai akcentuojami baltymai, o ne tryniai.
Rašyti komentarą