Be sveikų, gerai veikiančių inkstų organizmas negali efektyviai funkcionuoti.
Klivlendo klinikoje pažymima, kad inkstai palaiko kraujo švarą, padeda šalinti atliekas iš organizmo ir palaiko vidaus skysčių pusiausvyrą, rašo „Healthdigest“.
Viena iš inkstų sveikatos gerinimo strategijų - valgyti tinkamus maisto produktus, įskaitant kopūstus.
Iš tiesų kopūstuose yra daug maistinių medžiagų, todėl jie yra vertingas pasirinkimas inkstų apsaugai.
Galbūt to nesuvokiate, bet kopūstai yra daugiau nei tik populiari daržovė.
JAV žemės ūkio departamento pateikti maistingumo duomenys rodo, kad viename puodelyje susmulkintų kopūstų yra 82,1 gramo vandens, 2,22 gramo skaidulinių medžiagų, 35 miligramai kalcio, 151 miligramas kalio ir 16 miligramų natrio.
Tai gana solidus vaikams naudingo maisto kiekis.
Mitybos specialistė Janae Green Hand rekomenduoja lapinius kopūstus kaip įprastą ingredientą, remdamasi dviem pagrindinėmis maistinėmis medžiagomis.
„Kad inkstai išliktų jauni ir sveiki, rekomenduojama jų neperkrauti natriu.
Inkstų ligomis sergantiems pacientams kalis ir baltymai taip pat gali juos perkrauti, todėl kopūstai yra puikus pasirinkimas“, - paaiškino ji.
Hand pridūrė, kad kopūstai turi ir kitų inkstams palankių maistinių priedų.
„Tiek virti, tiek žali, kopūstai gali padėti detoksikuoti inkstus, nes juose gausu vitamino C, folio rūgšties, vitamino B6 ir skaidulų“, - sakė ji.
Vienintelis kopūstų trūkumas gali būti jų poveikis virškinimui.
Ypač žmonėms, sergantiems dirgliosios žarnos sindromu, suvalgius kopūstų gali atsirasti skrandžio diskomfortas, dujų ir pilvo pūtimas.
Be to, kopūstai gali turėti įtakos tam tikrų vaistų, įskaitant kraują skystinančius vaistus, veiksmingumui.
Rašyti komentarą