Kardiologai įspėja: šis produktas padidina širdies priepuolio ir insulto riziką po 50 metų

Širdies ligos išlieka vienos iš labiausiai paplitusių ir pavojingų. Medikai sako, kad svarbu mažinti riziką kontroliuojant mitybą, svorį, fizinio aktyvumo lygį, atsisakant rūkymo ir alkoholio. Tačiau yra veiksnių, kurių neįmanoma paveikti, pavyzdžiui, amžius. Todėl taip svarbu kontroliuoti tai, kas yra jūsų galiose, pažymi kardiologas Chen-Han Chen iš Kalifornijos.

Vienas iš pagrindinių rizikos veiksnių yra mityba. Kardiologai sutaria, kad po 50 metų verta riboti raudonos mėsos vartojimą.

„Steikas turi daug sočiųjų riebalų ir padidina cholesterolio lygį“, – aiškina daktaras Supriti Behuria. Kaip praneša leidinys Parade, padidėjęs „blogojo“ cholesterolio lygis skatina aterosklerozės plokštelių susidarymą kraujagyslėse ir didina infarkto bei insulto riziką.

„Steikas gali sustiprinti uždegimą organizme, o tai taip pat padidina širdies ligų ir 2 tipo diabeto riziką“, – sako daktaras Čenas. Be to, riebi mėsos gabalėliai didina svorio padidėjimo tikimybę, o tai vėl padidina širdies apkrovą.

Daktaras Behuria pažymi, kad su amžiumi dažniau pasitaiko tokios patologijos kaip išeminė širdies liga, hipertenzija, širdies nepakankamumas, prieširdžių virpėjimas, miokardo infarktas.

Mityba po 50 metų – ką pataria gydytojai

Pasak daktaro Cheno, verta teikti pirmenybę žuviai (pavyzdžiui, lašišai), taip pat augaliniams baltymų šaltiniams – ankštiniams, lęšiui, riešutams. Šie produktai neturi sočiųjų riebalų ir yra turtingi ląsteliena.

Vis dėlto visiškai atsisakyti steiko nebūtina. „Kartais, ypatingomis aplinkybėmis, jį galima sau leisti, bet jis neturėtų būti kasdienio raciono dalis“, – pabrėžia daktaras Behuria.

Šaltinis: unian.net

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder