Lašiša

Kardiologas įvardijo 7 geriausius maisto produktus, kuriuos turėtumėte valgyti, kad išvalytumėte arterijas

Tam tikri maisto produktai gali pagerinti arterijų būklę mažindami uždegimą ir cholesterolio kiekį kraujyje.

Norint išvengti širdies ir kraujagyslių ligų ir užtikrinti optimalią širdies veiklą, labai svarbu palaikyti sveikas arterijas. 

Arterijos yra atsakingos už deguonies turtingo kraujo pernešimą iš širdies į kitas kūno dalis, todėl svarbu, kad jose nebūtų apnašų ir uždegimų.

Kaip rašo „She Finds“, šiame procese labai svarbus vaidmuo tenka mitybai. 

Pasak kardiologo daktaro Christopherio Van Nguyeno, tam tikri maisto produktai gali pagerinti arterijų sveikatą mažindami uždegimą, mažindami cholesterolio kiekį ir neleisdami susidaryti arterijų plokštelėms. 

Lašiša - kuo ji naudinga

Lašiša yra omega-3 riebalų rūgščių, kurios yra būtinos širdies sveikatai, šaltinis. 

Dr. Van Nguyen aiškina: „Lašišoje esančios omega-3 riebalų rūgštys padeda mažinti uždegimą ir trigliceridų kiekį kraujyje, todėl mažėja arterijų plokštelių susidarymo rizika.“ 

Dėl to lašiša yra geriausias pasirinkimas siekiant palaikyti sklandžią kraujotaką ir bendrą širdies ir kraujagyslių sveikatą. 

Kad nauda būtų optimali, jis rekomenduoja 2-3 kartus per savaitę suvalgyti standartinę 100 g virtos lašišos porciją.

Saulėgrąžų sėklos - nauda

Saulėgrąžų sėklose gausu vitamino E - galingo antioksidanto, saugančio arterijas nuo oksidacinės pažaidos.

Graikiniai riešutai

Graikiniai riešutai yra dar vienas puikus maisto produktas širdies sveikatai, ypač dėl didelio kiekio alfa-linoleno rūgšties (ALA) - augalinės omega-3 riebalų rūgšties. 

„Graikiniuose riešutuose esanti ALA mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir uždegimą, todėl skatina sveikų arterijų vystymąsi ir mažina širdies ligų riziką“, - pažymi daktaras Van Nguyenas. 

Jis pataria į kasdienį racioną įtraukti 7 sveikus graikinius riešutus.

Citrusiniai vaisiai

Apelsinuose, greipfrutuose ir citrinose gausu vitamino C ir flavonoidų, kurie būtini kraujagyslių elastingumui palaikyti ir apnašų susidarymo prevencijai.

 Gydytojas rekomenduoja kasdien suvalgyti po vieną vidutinio dydžio citrusinį vaisių, pavyzdžiui, apelsiną ar greipfrutą.

Avižiniai dribsniai - nauda arterijoms

Avižiniai dribsniai yra puikus tirpiųjų skaidulų, ypač beta gliukano, šaltinis, kuris atlieka svarbų vaidmenį mažinant cholesterolio kiekį kraujyje. 

„Avižiniuose dribsniuose esantis beta gliukanas virškinimo sistemoje prisijungia prie cholesterolio ir padeda jį išplauti iš organizmo, todėl arterijos išlieka švarios“, - aiškina daktaras Van Nguyenas. 

Kasdienė ½ puodelio virtų avižinių dribsnių porcija yra širdžiai naudingas pasirinkimas, galintis gerokai sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Brokoliai

Brokoliuose gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų, kurie naudingi arterijų sveikatai. 

Kad pasiektumėte geriausių rezultatų, gydytojas rekomenduoja reguliariai suvartoti 1 puodelį virtų brokolių arba 2 puodelius žalių brokolių.

Žiediniai kopūstai

Kaip ir brokoliuose, žiediniuose kopūstuose gausu antioksidantų ir maistinių medžiagų, kurios palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą. 

Van Nguyenas rekomenduoja suvalgyti 1 puodelį virtų žiedinių kopūstų arba 1½-2 puodelius žalių žiedinių kopūstų, kad arterijos būtų švaresnės ir sveikesnės.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder