Prasideda persikų sezonas. Registruota dietologė Miranda Galati kalbėjosi su „USA TODAY“ apie tai, ar yra šio vaisiaus valgymo trūkumų.
Pasak Galati, persikai „neabejotinai stiprina sveikatą“.
Ji paminėjo tyrimus, kurie parodė, kad nuolatinis persikų vartojimas gali skatinti svorio mažėjimą, širdies sveikatą, virškinimą, imunitetą ir apsaugoti nuo tokių problemų kaip širdies ligos, diabetas ir Alzheimerio liga.
„Kaip ir daugelis vaisių, persikai yra naudingi širdies sveikatai ir svorio kontrolei, nes turi mažai kalorijų, juose nėra cholesterolio ir natrio.
Taip pat juose yra skaidulų ir skysčių, kurie gerina virškinimą ir ilgainiui išlaiko sveiką gaubtinę žarną.
Persikuose yra polifenolių, karotinoidų, vitamino A ir vitamino C, kurie saugo nuo ligų ir palaiko imunitetą", - aiškino mitybos specialistė.
Tačiau suvalgyti vieną persiką ar kitą vaisių nebūtinai yra geriausias sotumo variantas.
Pridėjus tokių maisto produktų kaip jogurtas ar riešutai galima ne tik išlikti sotiems, bet ir sušvelninti cukraus kiekio kraujyje reakciją, kuri gali atsirasti suvalgius vaisių.
„Derinant vaisius su baltymais ir (arba) riebalais, galima lengviau įsisavinti maistingąsias medžiagas ir pasisotinti.
Taip yra todėl, kad vaisiuose kartais yra riebaluose tirpių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų A, D, E ir K, kurie geriau įsisavinami, kai valgomi su riebalais.
„Vaisiai patys savaime yra sotūs, nes juose yra skysčių ir skaidulų, tačiau jie gali būti dar sotesni, kai yra derinami su baltymais“, - tikina Galati.
Tačiau persikai gali būti netinkamas pasirinkimas tiems, kurie kenčia nuo dirgliosios žarnos sindromo ar turi jautrų skrandį.
Rašyti komentarą