Kas nedera su citrina: 8 maisto produktai, galintys sugadinti jų skonį ir tekstūrą
Pieno produktai
Dėl citrinos rūgšties pienas ir kiti pieno produktai koaguliuoja, o tai tampa jų tekstūros ir skonio pokyčių priežastimi. Šis derinys taip pat nepalankus, nes sukelia padidėjusį rūgštingumą ir rėmenį.
Itin aštrūs patiekalai
Dėl rūgštingumo citrina gali dar labiau padidinti maisto aštrumą. Todėl net jei labai mėgstate aštriai, tokio patiekalo bus neįmanoma suvalgyti.
Minkštos žuvies rūšys
Kepant žuvį į ją dažnai dedama citrinos, tačiau ji derinama ne su visomis rūšimis. Pavyzdžiui, plekšnė arba jūrų liežuvis dėl šio vaisiaus rūgštingumo praranda savo skonines savybes. Joms geriau tinka kiti citrusiniai vaisiai: apelsinas arba laimas.
Raudonasis vynas
Rūgštūs vaisiai neišvengiamai gali sugadinti raudonojo vyno aromatą ir skonį, todėl jei šio gėrimo dedate į padažus ar marinatus, populiariųjų citrusinių vaisių ten nereikėtų spausti.
Jogurtas ir pasukos
Citrinų sultys taip pat sukelia pasukų ir jogurto rūgštingumą, todėl jų reikėtų dėti palaipsniui, jei recepte to reikalaujama.
Saldūs vaisiai
Dėl aštraus citrinos skonio labai sumažėja natūralus vaisių saldumas. Todėl ji visiškai nedera su braškėmis, melionu ar kitais panašiais produktais. Jei tikrai norite įpilti citrinos sulčių, nepamirškite dėl balanso įsidėti ir šiek tiek medaus.
Aromatiniai prieskoniai
Su kai kuriais prieskoniais (kardamonu, gvazdikėliais ir kt.) stiprus citrusinių vaisių skonis gali konfliktuoti, nuslopindamas jų natūralų skonį. Patiekaluose, kuriuose yra šių prieskonių, citriną reikėtų naudoti itin atsargiai.
Šarminantys produktai
Pavyzdžiui, špinatai dėl derinio su citrinos rūgštimi gali patamsėti ir prarasti ryškią spalvą. Į patiekalus su šiomis daržovėmis citrinos sulčių, jei reikia, reikėtų įpilti ne gaminimo metu, o prieš pat patiekimą.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą