Kodėl nereikėtų gerti arbatos iškart po valgio: apie tai žino nedaug žmonių

Gydytojai rekomenduoja gerti daugiau žaliosios arbatos ir žolelių gėrimų, nes jie padeda virškinti ir įsisavinti maistines medžiagas.

Arbata yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Ji geriama ryte, per pietus ir vakare, o daugelis žmonių mėgsta gerti arbatą po valgio. Tačiau gydytojai nepritaria šiam įpročiui, ir štai kodėl.

Kodėl nereikėtų gerti arbatos iškart po valgio: gydytojų paaiškinimas

Gydytojai teigia, kad arbatos gėrimas po sočių pietų ar vakarienės gali išprovokuoti virškinimo sutrikimus ir sumažinti geležies įsisavinimą organizme.

Gydytojai aiškina, kad arbatos lapuose yra taninų - medžiagų, turinčių sutraukiamųjų savybių.

Šie junginiai gali prisijungti prie geležies, kuri į organizmą patenka su maistu, todėl šis svarbus mikroelementas neįsisavinamas, o tai savo ruožtu gali sukelti nemalonių pasekmių sveikatai.

Geležies trūkumas organizme gali sukelti mažakraujystę, raumenų problemas, lėtinį nuovargį ir galvos skausmus. Tai ypač pavojinga vaikams ir nėščioms moterims.

Kaip gerti arbatą po valgio

Kad išvengtumėte nemalonių pasekmių sveikatai, gydytojai rekomenduoja gerti arbatą praėjus trisdešimčiai minučių po pietų ar vakarienės.

Šio laiko pakaks, kad organizmas įsisavintų visus naudingus vitaminus ir mineralus. Jei geriate arbatą pusryčiams, neturėtumėte jos užgerti riebiu maistu.

Gydytojai taip pat rekomenduoja po valgio gerti žaliąją arbatą arba žolelių antpilus ir vengti stiprių juodųjų gėrimų.

Taip yra todėl, kad žaliojoje arbatoje yra daug mažiau taninų nei juodojoje arbatoje, o žolelių gėrimai padės virškinti ir įsisavinti maistines medžiagas.

Be to, nepadauginkite cukraus; stiklinei arbatos pakaks pusės arbatinio šaukštelio, arba jo nedėkite visai.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder