Kodėl niekada neturėtumėte dėti citrinos į karštą arbatą: paprastas paaiškinimas
Kokioje temperatūroje citrina praranda savo savybes - kaip gerti arbatą su citrina, kad būtų naudinga
100 g citrinos yra apie 40 mg vitamino C, taigi tai puikus šio svarbaus elemento šaltinis. Tačiau, kaip nurodo daktaras Erikas Bergas, yra svarbi sąlyga, susijusi su tuo, kaip vartoti citriną, kad būtų naudinga.
„Vitaminas C yra labai jautrus karščiui ir jau 30 °C temperatūroje pradeda irti. Esant 60 °C temperatūrai, vitamino struktūra labai pažeidžiama, o esant 190 °C temperatūrai iš jo praktiškai nieko nelieka“, - pažymi jis.
Ericas Bergas rekomenduoja leisti arbatai atvėsti prieš įdedant citriną, kad būtų išsaugotos visos sveikatai naudingos savybės.
Kodėl į arbatą naudinga dėti citrinos
Nepaisant vitamino C sunaikinimo, citrina vis tiek yra naudinga. Citrinos rūgštis, kuri išlieka net kaitinant, padeda apsaugoti vertingas fitonutrientus, pavyzdžiui, katechinus.
„Katechinai yra antioksidantai, kurių randama arbatoje. Citrinos rūgštis išsaugo iki 80 proc. šių fitonutrientų, kurie paprastai suyra virškinimo metu“, - aiškina Erikas Bergas.
Kodėl verta gerti arbatą su citrina - kokią naudą duoda citrinos dėjimas į arbatą?
Jei norite išsaugoti citrinoje esantį vitaminą C, laikykitės kelių paprastų taisyklių. Pirmiausia leiskite arbatai atvėsti iki žemesnės nei 60 laipsnių temperatūros ir tik tada įdėkite citrinos. Arba galite mėgautis citrina atskirai nuo arbatos.
„Suvalgę gabalėlį šviežios citrinos, gausite visas jos naudingąsias savybes“, - aiškina Bergas.
Šaltinis: glavred.info
Rašyti komentarą