Unsplash

Kokia japonų ilgaamžiškumo paslaptis: mokslininkai atskleidžia paslaptį Nr. 1

(1)

Okinava, piečiausia Japonijos prefektūra, garsėja ilgaamžiškumu ir nedideliu sergamumu pagyvenusių žmonių ligomis.

 

 

Mokslininkai atskleidė japonų ilgaamžiškumo paslaptį.

Daugelį metų atliekami tyrimai parodė, kad okinaviečių mityba pasižymi didele maistine verte ir mažu kalorijų kiekiu.

Joje gausu fitonutrientų, ypač flavonoidų ir antioksidantų, kurie pasižymi priešuždegiminiu poveikiu ir gerokai sumažina daugelio ligų, įskaitant širdies ir kraujagyslių ligas bei tam tikrų rūšių vėžį, išsivystymo riziką.

Mokslininkai taip pat teigia, kad beveik visos dietos, padedančios sumažinti riziką susirgti lėtinėmis ligomis, yra labai panašios į šios Japonijos prefektūros gyventojų mitybą.

Jose yra daug daržovių ir vaisių, ribojamas mėsos, sočiųjų riebalų, druskos ir cukraus, riebių ir pieno produktų vartojimas.

Dėl mažo sočiųjų riebalų kiekio, didelio antioksidantų kiekio ir mažo glikeminio krūvio maisto produktuose ši dieta padeda sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi ir oksidacinį stresą, taip pat yra puiki daugelio vėžio rūšių prevencija.

Mokslininkai įsitikinę, kad pagrindinė okinaviečių ilgaamžiškumo paslaptis - mažo kaloringumo dieta.

Tai jie suprato išanalizavę archyvinius duomenis apie šios prefektūros gyventojų (65 metų ir vyresnių) sveikatą per 60 metų.

Tyrimo duomenimis, mažas kalorijų kiekis susijęs su mažu svorio augimu su amžiumi, o mažas kūno masės indeksas (KMI) visą gyvenimą sumažina mirtingumo nuo ligų, kuriomis dažniausiai serga vyresnio amžiaus žmonės, riziką.

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.