Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Gintaras
Gintaras ,

,,Akrilamidas - cheminė medžiaga, susidaranti krakmolingus maisto produktus, pavyzdžiui, bulves ir duoną apdorojant aukštoje temperatūroje (aukštesnėje nei 120 C). Akrilamidas susidaro - kepant, gruzdinant, kepant ant grotelių. Akrilamido randama keptose bulvėse ir šakninėse daržovėse, traškučiuose, skrebučiuose, pyragaičiuose, sausainiuose, dribsniuose, kavoje. Laboratoriniai tyrimai rodo, kad su maistu gaunamas akrilamidas gyvūnams sukelia vėžį. Mokslininkai sutinka, kad maiste esantis akrilamidas gali sukelti vėžį ir žmonėms.’’ (,,Kas yra akrilamidas?/ Akrilamido poveikis sveikatai’’)

Dėmesio! Jūs skaitote komentarų skiltį. Komentarus rašo naujienų portalo VE.lt skaitytojai. Nuomonės nėra redaguojamos ar patikrinamos. Skaitytojų diskusijos turinys neatspindi redakcijos nuomonės.