Kokią žuvį valgyti sveikiau ir pigiau nei upėtakius ir lašišas

(1)

Kokia yra sveikiausia žuvis pasaulyje. 

Pirmąją vietą pasaulyje užimančios žuvies titulas pelnytai suteiktas sardinei, ir, kaip bebūtų keista, konservuotai. Dėl jos prieinamumo, stabilumo laikant ir maistinės vertės būtent šią žuvį ekspertai rekomenduoja valgyti reguliariai.

Faktas tas, kad konservuotose sardinėse gausu:

Omega-3 riebalų rūgštys, kurios padeda mažinti uždegimą, yra labai naudingos sveikatai - nuo mažesnės depresijos iki mažesnės širdies ligų ir insulto rizikos.

Konservuotose sardinėse taip pat gausu kalcio. Įprastoje skardinėje šio mineralo yra maždaug tiek pat, kiek stiklinėje pieno.

Jos taip pat yra didelis vitamino D, kuris padeda pasisavinti kalcį, šaltinis.

Sardinės yra svarbiausia žuvis

Ekspertai pataria sardines valgyti 2-3 kartus per savaitę.

2021 m. atliktas tyrimas parodė, kad žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu ir turintiems didelę riziką susirgti antrojo tipo cukriniu diabetu, du kartus per savaitę į mitybą įtraukus sardinių, palyginti su tais, kurie laikėsi antrojo tipo cukrinio diabeto profilaktikos dietos ir į mitybą neįtraukė sardinių, sumažėjo žymenų, rodančių mažesnę antrojo tipo cukrinio diabeto ir širdies ligų riziką.

Sardinių skonis patinka ne visiems, todėl, norėdami jį sušvelninti, specialistai rekomenduoja į jas įdėti žolelių ir citrinos.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder