Kokie maisto produktai mityboje gelbsti nuo širdies smūgio

Mitybos specialistas pasakoja, kokius maisto produktus valgyti sergantiesiems širdies ir kraujagyslių ligomis.

Organizmui reikia pakankamai vitamino C, kad kraujagyslių sienelės būtų stiprios.

Rauginti kopūstai, paprikos, erškėtuogės, kiviai, juodieji serbentai yra natūralūs šios naudingos medžiagos šaltiniai.

Dietologė Lera Lavski pataria atkreipti dėmesį į šiuos maisto produktus, pranešė "RIA Novosti".

Širdies ir kraujagyslių ligomis sergantys žmonės turėtų vartoti maisto produktus, kuriuose gausu omega-3, magnio ir B grupės vitaminų.

Jų reikėtų valgyti bent tris kartus per savaitę.

Tai raudonoji žuvis, kedro riešutai, linai ir kt.

Svogūnai ir česnakai veiksmingai mažina cholesterolio kiekį organizme, o kaulų sultiniai, kuriuose gausu kolageno, užtikrina kraujagyslių elastingumą.

Mokslininkai neseniai įvardijo nuostabias alyvuogių aliejaus savybes, apie kurias anksčiau nežinojome.

Organizatorių nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder