Kas naudinga vištienai ir kokių jos dalių geriau nevalgyti:
Kodėl vištiena tokia populiari
Vištiena populiari, nes:
vištiena yra pigesnė už kiaulieną ir jautieną,
vištiena yra neriebi (100 g mėsos yra tik 110 kalorijų), todėl ją mėgsta net dietologai,
vištienoje yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Kas laikoma kenksminga vištienoje?
Ekspertų teigimu, kenksmingiausia vištienos dalis yra vištienos odelė:
Joje nėra jokių vitaminų,
joje yra daug cholesterolio ir riebalų,
Vištienos odoje taip pat gali būti chloro likučių, kurie naudojami tam, kad pasenusios skerdenos atrodytų gerai.
Dėl šios priežasties ekspertai rekomenduoja bet kurią vištienos dalį valgyti tik nuėmus odą.
Toliau „kenksmingumo“ reitinge rikiuojasi sparneliai, nes vištienos sparneliai yra tik kaulai su oda. Atitinkamai juose nėra jokių vitaminų ir maistinių medžiagų.
Vištienos plaučiai laikomi kenksmingiausiais iš vidaus organų, nes juose gali būti tokių bakterijų kaip listerija, kurios nesunkiai apdorojamos termiškai.

Rašyti komentarą