Trešnės

Ar žinojote, kurios trešnės yra sveikesnės - baltos ar raudonos

(2)

Netruks prasidės trešnių sezonas. Saldumynų valgytojai mėgaujasi sultingomis medaus uogomis, o sodininkai stengiasi rasti geriausias trešnių veisles.

Šis skanėstas ne tik labai skanus, bet ir kupinas naudingų savybių. Būtinai įtraukite uogas į savo racioną.

Nustebsite, kokios svarbios organizmui yra trešnės - šio derliaus nauda didžiulė.

Kuo naudingos trešnės organizmui

Saldžiosios trešnės turi daugybę naudingų savybių. Štai 6 priežastys, kodėl verta jas valgyti kasdien:

Nauda figūrai.

Dėl švelnaus medaus skonio uogos tampa puikiu desertu. Tuo pat metu vyšnių kaloringumas yra tik 50 kcal 100 gramų. Saldumynų mėgėjai gali pakeisti saldumynus šiomis uogomis ir nebijoti pasitaisyti.

Turtinga sudėtis.

Trešnių sudėtis lemia jų naudingąsias savybes. Šioje kultūroje yra daug antioksidantų, kurie lėtina senėjimo procesą ir su juo susijusias ligas.

Antocianinai, suteikiantys uogoms bordo spalvą, gerina regėjimo aštrumą ir mažina diabeto riziką.

Trešnėse taip pat gausu vitaminų, geležies, kalio, jodo.

Širdies sveikata.

Polifenoliai, kurių gausu vyšniose, užkerta kelią neigiamam cholesterolio poveikiui kraujagyslėms.

Dėl to gerokai sumažėja aterosklerozės rizika.

O trešnių sultys normalizuoja kraujospūdį. 

Krūties vėžio prevencija.

Vyšnių naudą moterims lemia didelis fenolių kiekis.

Šios medžiagos stabdo agresyviausių krūties vėžio formų vėžinių ląstelių augimą, neleisdamos joms plisti po visą organizmą.

Sąnarių sveikata.

Žmonėms, sergantiems lėtinėmis uždegiminėmis ligomis, trešnės yra būtinas produktas. Tyrimai rodo, kad geriant sultis mažėja oksidaciniai procesai ir šlapimo rūgšties kiekis. Todėl trešnės naudingos sergant artritu ir podagra.

Sveikas miegas.

Vyšnių sudėtyje yra hormono melatonino, kuris svarbus geram miegui. Suvalgykite saują uogų prieš miegą ir miegosite daug geriau.

Kaip ir visi geri dalykai,trešnės naudingos saikingai.

Nevalgykite daugiau kaip 300 g uogų per dieną, kitaip gali sutrikti skrandžio veikla.

Ir, žinoma, nepamirškite vaisių nuplauti.

Ekrano nuotr.

Kokia yra geriausia trešnių veislė

Vienareikšmiško atsakymo į klausimą, kurios trešnės yra naudingiausios, nėra. Kiekviena uogų veislė turi savų privalumų.

Juodosios ir bordo trešnės yra turtingiausios antocianinų, kurie ir nudažo uogas būdinga spalva.

Šios medžiagos naudingos širdžiai ir kraujagyslėms, mažina diabeto ir širdies ligų riziką.

Geltonos ir baltos trešnės yra saugiausios alergiškiems žmonėms.

Jose daug vitamino C, kuris būtinas imunitetui.

Rožinės ir raudonos trešnės pasižymi dideliu beta karoteno kiekiu.

Šis antioksidantas reikalingas sveikai ir lygiai odai bei aštriam regėjimui.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder