Remiantis gydytojų rekomendacijomis, vartojant antibiotikus ir sveikimo laikotarpiu po jų kurso iš mitybos raciono reikėtų išbraukti tam tikrus maisto produktus, nes jų vartojimas gali sustiprinti neigiamą šių vaistų poveikį.
„Gydantis antibiotikais ir sveikstant po jų kurso iš mitybos raciono vertėtų išbraukti greipfrutus, alkoholį, taip pat maisto produktus su mielėmis ir cukrumi, įskaitant kepinius ir saldumynus“, - aiškino dietologė.
Miltiniai gaminiai ir saldūs maisto produktai kenkia tuo, kad jie gali prisidėti prie kandidozės - grybelinės infekcijos, kuri dažnai atsiranda dėl antibiotikų vartojimo, - vystymosi. Šie maisto produktai taip pat trukdo organizmui tinkamai įsisavinti vaistus, o tai gali sukelti nemalonių simptomų, tokių kaip pykinimas, pilvo skausmas ir širdies ritmo sutrikimai.
Po antibiotikų kurso svarbu padėti organizmui atkurti mikrofloros pusiausvyrą ir normalizuoti virškinimą. Tam rekomenduojama į mitybą įtraukti maisto produktų, kuriuose gausu probiotikų, palaikančių žarnyno sveikatą.
Tokie maisto produktai yra rauginti kopūstai, špinatai, artišokai, pilno grūdo grūdai, jogurtas, kefyras, taip pat termiškai apdoroti vaisiai ir daržovės. Petražolės, šaltalankiai ir kiti vitaminų bei antioksidantų šaltiniai taip pat padės organizmui atsigauti po gydymo.
Mityba po antibiotikų vartojimo turėtų būti subalansuota ir nukreipta į imuninės sistemos palaikymą. Taip pat svarbu nepamiršti gerti pakankamai vandens, kad organizmas greičiau pašalintų toksinus.
Šaltinis: cursorinfo.co.il
Rašyti komentarą