Brokoliai

Mokslininkai išrinko naudingiausią organizmui daržovę

Šis produktas stimuliuoja kraujodarą, stiprina imunitetą ir palaiko organų veiklą.

Mokslininkai priėjo prie išvados, kad brokoliai yra vieni iš vertingiausių daržovių žmogaus sveikatai. Specialistai primygtinai rekomenduoja įtraukti juos į kasdienį racioną, nes reguliarus šio produkto vartojimas gali turėti daugialypę naudą organizmui.

Visų pirma, brokoliai turi teigiamą poveikį virškinimo sistemai: jie skatina normalią žarnyno veiklą, gerina peristaltiką ir padeda išvengti vidurių užkietėjimo dėl didelio ląstelienos kiekio, rašo laikraštis „Express“.

Be to, ši kopūstų rūšis aktyviai palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą, normalizuoja medžiagų apykaitą ir mažina rimtų ligų, tokių kaip infarktas ir insultas, riziką. Brokolis yra antioksidantų ir flavonoidų, kurie stiprina kraujagyslių sieneles ir mažina uždegiminius procesus.

Šis produktas taip pat stiprina imuninę sistemą, nes jame gausu vitaminų C, K, A, taip pat folio rūgšties, kalcio, geležies ir magnio. Jis stimuliuoja kraujodarą ir padeda išlaikyti sveiką odą – daro ją elastingesnę, šviežesnę ir spindinčią.

Mokslininkų nuomone, brokoliai turėtų tapti neatsiejama subalansuotos mitybos dalimi. Jei anksčiau nebuvote šios daržovės gerbėjas, galbūt vertėtų persvarstyti savo skonio preferencijas: jo nauda organizmui yra neabejotina, o tinkamai paruoštas jis gali būti ne tik naudingas, bet ir skanus.

Pabandykite brokolius garinti, kepti su česnaku ir alyvuogių aliejumi arba dėti į sriubas ir salotas – ir jūs tikrai pakeisite savo požiūrį į šį žalią superproduktą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder