II tipo diabetas yra viena iš labiausiai paplitusių ligos formų, kuria serga daugiau kaip pusė milijono žmonių visame pasaulyje.
Moksliniais tyrimais įrodyta, kad iki 2050 m. cukriniu diabetu ir nutukimu sergančių žmonių skaičius gali padvigubėti.
Todėl mokslininkai rekomenduoja peržiūrėti savo mitybą, kad išvengtumėte rizikos.
Štai maisto produktai, kurie sukelia padidėjusį cukraus kiekį kraujyje, nutukimą ir kraujagyslių pažeidimus.
Kokius maisto produktus reikėtų išbraukti iš savo raciono, kad išvengtumėte diabeto ir nutukimo:
Saldūs gazuoti gėrimai
Litre tokio gėrimo yra vidutiniškai 12 arbatinių šaukštelių cukraus.
Reguliarus saldžių gazuotų gėrimų vartojimas sukelia atsparumą insulinui - būklę, kai ląstelės nereaguoja į insuliną.
Tai savo ruožtu lemia cukrinio diabeto ir širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi.
Kepimas iš baltų miltų
Duona, pyragai ir įvairios bandelės turi aukštą glikeminį indeksą, kuris kelis kartus padidina cukraus kiekį kraujyje.
Reguliariai vartojami tokie maisto produktai gali sukelti diabetą, nutukimą, trombozę ir širdies sutrikimus.
Konservuoti vaisiai ir sultys
Tokiuose maisto produktuose taip pat yra daug cukraus, todėl geriausia jų vengti.
Bulvėse ir kukurūzuose yra per daug krakmolo, todėl suvalgius šių daržovių, gliukozės kiekis kraujyje greitai padidėja.
Todėl jas reikėtų derinti su baltymingu maistu, pavyzdžiui, liesa mėsa, žuvimi ir jūros gėrybėmis.
Raudona neperdirbta mėsa, dešros, dešrelės
Avienoje, kiaulienoje ir dešrose gausu gyvulinių riebalų, kurie didina insulino kiekį kraujyje.
Šiuos produktus galima pakeisti paukštiena ir triušiena.
Paruošti padažai
Visi maisto produktai, kuriuose yra daug konservantų ir pridėtinio cukraus, laikomi pavojingais sveikatai.
Todėl nereikėtų piktnaudžiauti kečupu, sojų padažu ir majonezu; geriau tokius produktus pasigaminti patiems iš natūralių ingredientų.
Rašyti komentarą