Naudingiausi konservuoti maisto produktai vyresnio amžiaus žmonių sveikatai: jie stiprina širdį ir kaulus

(1)

Gydytojai rekomenduoja visiems bent du kartus per savaitę valgyti žuvies konservų, kad organizmas būtų prisotintas svarbiausių mikroelementų.

Pasakysime, kokie žuvies konservai laikomi naudingiausiais pagyvenusiems žmonėms.

Ar žuvies konservai tikrai naudingi jūsų sveikatai: gydytojų paaiškinimai

Gydytojai mano, kad žuvies konservai yra idealus produktas, ypač vyresnio amžiaus žmonėms, ir štai kodėl.

Juk jų nereikia virti, jas pakankamai lengva atidaryti, o gardžia žuvimi galima mėgautis iš karto.

Be to, tokiame maiste yra daug vitaminų ir naudingų mikroelementų, kurie išsaugomi termiškai apdorojant.

Specialistai teigia, kad kepant ar kepant žuvis išsaugo visus vitaminus, riebalus, antioksidantus ir mineralus. Svarbiausia ją tinkamai konservuoti ir laikyti.

Gydytojai visiems vyresniems nei 60 metų žmonėms pataria į kasdienį racioną įtraukti konservuotos žuvies.

Taip yra todėl, kad šiame produkte yra visų būtinų medžiagų, kurios padeda išlaikyti puikią fizinę formą net ir suaugus.

Visų pirma žuvies konservuose yra itin svarbių vitaminų B ir D, taip pat geležies, jodo ir kalcio, kurie padeda tinkamai veikti širdžiai ir kraujagyslėms, stiprina kaulinį audinį ir saugo sąnarius nuo uždegimų.

Kokie konservuoti maisto produktai laikomi naudingiausiais brandaus amžiaus žmonių sveikatai

Kokie konservuoti maisto produktai laikomi naudingiausiais brandaus amžiaus žmonių sveikatai

Sardinės

Gydytojai rekomenduoja valgyti šios rūšies konservus visiems, kurie nori turėti sveiką širdį ir sumažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje.

Šiame produkte beveik nėra gyvsidabrio, jame gausu kalcio, B, D, E ir A grupės vitaminų, sveikųjų omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių, saugančių organizmą nuo daugelio su amžiumi susijusių ligų.

Dėl kalcio ir vitamino D kiekio produktas stiprina kaulus ir užkerta kelią įvairiems jungiamojo audinio uždegiminiams procesams.  

Menkių kepenys

Šis konservuotas maistas teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, apsaugo nuo kraujo krešulių susidarymo.

Po keturiasdešimties metų žmogaus kraujas tampa tirštesnis, o trombocitai, atsakingi už kraujo krešėjimą, dažnai sulimpa, todėl susidaro trombai - kraujo krešuliai.

Šie kraujo krešuliai gali užkimšti kraujagysles ir sukelti širdies priepuolius bei insultus.

Menkės kepenyse yra vertingos medžiagos, vadinamos heparinu, kuri gali skystinti kraują ir neleisti susidaryti trombocitams.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder