Kardiologai Mohanakrishnanas Satyamurthy ir Kimberly Campbell davė patarimų, kaip užkandžiauti, kad širdis būtų sveika, ir įvardijo savo užkandį Nr. 1 ryte, kurį jie patys valgo beveik kasdien, praneša žurnalas „ Parade“.
„Pastebėjau, kad sveikų užkandžių valgymas visą dieną padeda sumažinti alkio troškimą.
Būtent alkio troškimas dažnai verčia mus priimti netinkamus mitybos sprendimus ir vartoti užkandžius, kuriuose yra daug druskos ir pridėtinio cukraus“, - sakė kardiologė Kimberly Campbell.
Kardiologas Mohanakrishnanas Satyamurthy taip pat įtraukia užkandžiavimą į savo kasdienybę:
„Valgau mažomis porcijomis tradiciniu laiku, pavyzdžiui, pusryčius, pietus ir vakarienę, kontroliuodamas porcijų dydį, taip pat dažnai užkandžiauju tarp valgymų.“
Tai sakydamas, gydytojas savo užkandžiu Nr. 1 vadina riešutus arba sveikus grūdinius produktus (pvz., pilno grūdo duoną arba pilno grūdo krekerius).
Daktaras Kempbelas paprastai pasirenka vieną maisto produktą, kuris yra baltymas, ir derina jį su sezoninėmis daržovėmis:
„Galiu suvalgyti saują vyšninių pomidorų arba nedidelį agurką iš daržo ir šiek tiek skrudintų nesūdytų migdolų.
Kitas mėgstamas patiekalas - varškė su sauja mėlynių arba aviečių.
Žiemą obuolių skilteles galiu paskaninti žemės riešutų sviestu. Galiausiai man patinka įvairovė, todėl tai man tinka.“
Moksliniai tyrimai rodo, kad užkandžiavimas gali būti naudingas širdies sveikatai ir mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, jei maisto produktai turi daug maistinės vertės.
Reguliarus užkandžiavimas gali padėti išlikti energingiems visą dieną, taip pat gali sumažinti alkio jausmą ir užkirsti kelią persivalgymui.
Rašyti komentarą