Padėkite numesti svorio: mitybos specialistai įvardijo 4 naudingiausius organizmui baltymus
Gliukozės kiekis kraujyje ir kūno svoris yra glaudžiai susiję ir turi įtakos bendrai sveikatai bei medžiagų apykaitos funkcijai.
Efektyvi gliukozės kiekio kraujyje kontrolė yra labai svarbi norint išlaikyti stabilų energijos lygį ir išvengti diabeto.
Ir, kaip rašo Shefinds, liesi baltymai atlieka svarbų vaidmenį šiame procese.
Jie padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir palaikyti sveiką kūno svorį, nes lėtina virškinimą ir mažina insulino šuolius.
Leidinio apklausti mitybos specialistai įvardijo 4 sveikiausius baltymų šaltinius:
Graikiškas jogurtas
Graikiško jogurto glikeminis indeksas yra mažesnis nei daugelio kitų pieno produktų.
Tai reiškia, kad cukraus kiekis kraujyje kyla lėčiau, todėl išvengiama šuolių, galinčių paveikti energiją ir alkį.
Jame taip pat yra daugiau baltymų nei įprastame jogurte, kurie gali pagerinti cukraus kiekio kraujyje kontrolę ir sumažinti apetitą.
Kiaušiniai
Kiaušiniai yra puikus aukštos kokybės baltymų šaltinis, kuris padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, nes lėtina angliavandenių įsisavinimą.
Tai gali lemti stabilesnį cukraus kiekį kraujyje ir sumažinti insulino šuolių tikimybę.
Kaip pažymi mitybos specialistai, kiaušiniai suteikia sotumo jausmą, mažina apetitą ir skatina svorio mažėjimą.
Diabetikams kiaušiniai turi minimalią įtaką cukraus kiekiui kraujyje, jei vartojami saikingai.
Laukinė žuvis
Laukinėje žuvyje, ypač lašišoje, skumbrėje ir sardinėse, gausu omega-3 riebalų rūgščių.
Įrodyta, kad šie sveikieji riebalai gerina jautrumą insulinui ir mažina uždegimą, o tai naudinga stabiliam cukraus kiekiui kraujyje palaikyti.
Išrūgų baltymai
Išrūgų baltymai yra patogus ir lengvai virškinamas baltymų šaltinis, kurio galima dėti į įvairius patiekalus ir užkandžius, padedantis palaikyti subalansuotą mitybą ir kontroliuoti svorį.
O lieknėjant išrūgų baltymai gali pagreitinti medžiagų apykaitą ir terminį maisto poveikį.
Tyrimai taip pat rodo, kad jie palaiko stabilų cukraus kiekį kraujyje ir mažina apetitą, ypač kai vartojami prieš valgį.
Rašyti komentarą