Pamirškite pagirias: ką užkandžiauti su konjaku, degtine, vynu ir viskiu

Pamirškite pagirias: ką užkandžiauti su konjaku, degtine, vynu ir viskiu

(3)

Dažnai įprasta šventes ir šeimos susibūrimus švęsti dideliame šeimos rate. Tokias šventes visada lydi stipriųjų gėrimų ir ne tokių stiprių - gėrimas, - rašo unian.net.

Ką užkandžiauti, jei vartojate degtinę

Vėsi, skaidri degtinė yra vienas populiariausių gėrimų ant daugelio švenčių stalų.

Kad ją išgėrus nebūtų kankinamai sunku, pasirinkite tinkamus užkandžius:

Ragaukite lašinių ir mėsos gabalėlių;

lengvai sūdytą žuvį;

drebučiais pagardintą liežuvį;

raugintus kopūstus.

Užkandžiauti prie degtinės geresnio varianto už užkandžius nerasite - jie padės degustatoriui nesusirgti ir neapgirsti anksčiau laiko. 

Kuo pagardinti vyną - rekomendacijos

Vynas yra gėrimas, kurį daugiausia renkasi moterys.

Visa tai dėl jo subtilaus skonio ir aromato, taip pat dėl to, kad jo sudėtyje nėra didelio alkoholio kiekio.

Jei laikysitės normos ir nepersistengsite, nuo vyno nesijausite blogai - ypač tinkamai pasirinkę užkandį.

Vieni geriausių pasirinkimų yra šie:

ant grotelių kepta jautiena;

sūris;

vaisiai;

žuvis ir jūros gėrybės;

vištiena.

Nepaisant taisyklės "baltas prie žuvies ir raudonas prie mėsos", išsirinkti užkandį prie vyno nėra taip paprasta, kaip atrodo.

Kuo ryškesnis skonis, tuo paprastesnis vynas, ir atvirkščiai.

Ką užkandžiauti su konjaku - galimybės

Pradėkime nuo to, kad patyrę degustatoriai apskritai nerekomenduoja užkandžiauti konjako.

Geram gėrimui daugiau nieko nereikia, o jei alkoholis prastos kokybės, jokie užkandžiai nepadės.

Vis dėlto kažką valgyti reikia, tad rinkitės:

liesą mėsą;

kietąjį sūrį;

juodojo šokolado;

tartaletės su ikrais arba paštetu;

vaisių.

Kai kurie žmonės yra įpratę konjaką užpilti citrina - tai labai bloga idėja.

Pirmiausia todėl, kad rūgštus vaisius visiškai užgožia konjako skonį.

Antra, jei to siekiate, kodėl geriate tokį alkoholį?

Kuo pagardinti viskį - produktų sąrašas

Viskis - kilnus gėrimas, kuriuo galima mėgautis bet kokia kita proga.

Kad galėtumėte visapusiškai mėgautis nuostabia stebuklingo eliksyro puokšte ir nesigailėtumėte jo įsigiję, derinkite jį su šiais produktais

jūros gėrybėmis ir grybais;

lengvai sūdyta žuvimi;

mėsos kepsniais arba kumpiu;

sūriu.

Su viskiu puikiai derės ir vaisiai, bet ne rūgštūs vaisiai, todėl venkite pirkti mandarinų, apelsinų ar citrinų.

Kriaušės, vynuogės ir obuoliai yra puikūs tokio alkoholinio gėrimo priedai.

Ko vengti su degtine ir kitais alkoholiniais gėrimais - sąrašas

Yra keletas produktų, su kuriais geriau neužkandžiauti jokio alkoholio.

Draudžiamų užka`ndžių sąraše yra:

pyragaičiai su grietinėle - organizmas juos suvirškins pirmas, nespėjęs pasipriešinti alkoholiui;

šokoladas - derinamas su alkoholiu jis neigiamai veikia kasą;

švieži pomidorai - rūgštys kartu su alkoholiu sukels pilvo pūtimą arba virškinimo sutrikimus;

riebi mėsa - ji apkrauna kepenis ir kasą.

Beje, nepaisant paplitusios klaidingos nuomonės, užkandžiauti degtine su raugintais agurkais griežtai draudžiama.

Rauginti agurkai kartu su alkoholiu papildomai apkrauna organizmą, todėl atsiranda skrandžio skausmai ir sunkios pagirios.

PRIMENAME, kad nesaikingas alkoholio vartojimas sukelia rimtų sveikatos problemų!

Organizatorių nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su savo draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder